Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Példát vehetünk a Krisna-völgy...

Példát vehetünk a Krisna-völgy közösségéről?

Figyelt kérdés

A közösségi életre gondolok. Igaz, sok szabály van, amely "normális" embereknek nem fekszik, talán nem is egészséges, viszont az emberek igazi közösséget alkotnak: van munkájuk, a többiekkel összejárnak, sok közösségi program van, senki sincs egyedül. Gyakran pedig itt "kint" a családoknak közös programja sincs, max. a tv, ami kívánnivalót hagy maga után. Ezen az oldalon sokszor panaszkodnak a kisgyerekes anyukák, hogy rettenetesen magányosak, nincs társaságuk a babán kívül. Sok idős is magányos és szeretetre vágyik.

Amellett a Krisna-völgy önellátó, tehát nem függ annyira semmitől, és igyekszik nem szennyezni a környezetet.

Te nem hiányolod az igazi közösségi életet?

2010. márc. 24. 08:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%
Igen én is hiányolom a közösségi életet.Én jártam a Krisna völgyben és nagyon jó dolognak tartom az ő életüket, de én nem térnék át az ő szokásaikra.
2010. márc. 24. 08:35
 2/14 anonim ***** válasza:

Mik vannak ....

Valaki megmondaná nekem hol van ez a völgy? Egyszer meglátogatnám, bár én se élnék velük, de kíváncsi vagyok.

2010. márc. 24. 08:54
 3/14 anonim ***** válasza:
82%

"Amellett a Krisna-völgy önellátó"

Miben önellátó? Iparcikkeket nem használnak?

2010. márc. 24. 08:56
 4/14 anonim ***** válasza:
Somogyvámoson van. Én is el akarok oda menni.
2010. márc. 24. 09:03
 5/14 A kérdező kommentje:

"A Völgy területén jelenleg közel százötven Krisna-hívő szerzetes él, akik ökogazgdálkodással, védikus – az Ősi indiai szentírásokon, a Védákon alapuló – életmóddal, és számtalan hasznos és érdekes dologgal foglalkoznak – önfenntartásra törekedve." [link] - itt találhatsz további információkat a Krisna-völgyről.

Önellátó abból a szempontból, hogy mindent megtermelnek magunknak (étel, tüzelnivaló), nem függnek az áramszolgáltatótól, mivel napelemeket használnak. Minden bizonnyal vannak olyan dolgok is, mint pl. internetszolgáltató, amitől függnek másoktól, de a mindennapi életük nem állna meg, ha ez szünetelne.

2010. márc. 24. 09:05
 6/14 anonim ***** válasza:
70%
Egyszer a párommal álltunk az erkélyen. A szomszéd előtt állt egy gyönyörű zsír új Volvó. A párom meg is jegyezte: nézd milyen gyönyörű az az autó. Nem fogjátok elhinni ki szállt be a kocsiba. 4 Krisnás. Akkorát röhögtünk...
2010. márc. 24. 09:06
 7/14 anonim ***** válasza:
69%

"Amellett a Krisna-völgy önellátó"

Óriási tévedésben vagy! Úgy én is tudnék önellátó életmódot folytatni, hogy előtte az utcán adománynak nevezett, de valójában drágán, rád erőltetett szektás könyvek áraiból veszik meg, mi kell. Ha ez önellátó, akkor mi az, ami nem mások pénzére alapítja a bevételét, ráadásul azokat, akiktől elfogadják a pénzt, közben "karmiknak" nevezik, ami a saját nyelvhasználatukban olyan személyre utal, aki mivel nem olyan életmódot folytat, mint ők, alacsonyabb rendűnek tekintik.

Erről ennyit.

2010. júl. 10. 13:57
 8/14 anonim ***** válasza:
53%
Előzőnél a pont.
2010. júl. 10. 15:43
 9/14 anonim ***** válasza:
71%
emberek az se más mint egy hatalmas üzlet .... nem kell csodálkozni ezen a volvos storyn ... pénz, pénz és pénz
2010. júl. 10. 16:01
 10/14 anonim ***** válasza:
82%

Íme, példa arra, hogy a "karmik" pénzéből van az a híres "önellátó" farm:

http://www.youtube.com/watch?v=qCKiJmN0AKA

Azért nem kicsit durva, ahogy beáll az ajtóba, hogy ne tudja szegény naív emberke bezárni, és végig kelljen hallgatnia...

Utána meg az adománnyal elégedetlen...

Ez önellátó?

13.57

27/L

2010. júl. 10. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!