Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gyűjtötök? És miért?

Mit gyűjtötök? És miért?

Figyelt kérdés
Mennyit érhet a gyüjtemény? És mit kezdetek vele?

2015. dec. 11. 12:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Fém Kinder figurákat - gyermekkori nosztalgia. Kb. 150 db, ér nagyjából 200 000 Ft-ot.

Baglyos tárgyakat - plüss, kulcstartó, fém, üveg... mindenféle. A bagoly a totemállatom. több mint 200 db., értékét nem tudom.

2015. dec. 11. 12:57
 2/3 anonim ***** válasza:
Villanykörtéket, energiaitalokat. :)
2015. dec. 11. 20:10
 3/3 polarbeer ***** válasza:

Régi pénzeket, érméket, papírpénzeket - ez a fő gyűjteményem, nagyon szeretem rendezgetni őket, és szeretem folyamatosan bővíteni a soraimat. Egyre kevesebb a hiány a gyűjteményben, és ez boldoggá tesz. :) Ha befektetnivaló pénzem van, numizmatikába fektetek.

Rovarokat - tudományos céllal, biológusnak tanulok, és összehasonlító gyűjteményeket hozok létre. Eleinte szép, dobozos, vitrinbe való gyűjteményeket csináltam, szerettem preparálni, és új fajokkal bővíteni. Most már nem preparálok, mindent csak alkoholos fiolákban tárolok. Fontosnak tartom a precizitást (lelőhely, időpont, gyűjtési körülmények feljegyzése), és a pontos fajmeghatározást, ami a 2-3 mm-eres vízibogarak esetén kifejezetten nehéz dolog. Szerencsére a múzeumból és az egyetemről is kapok segítséget.

Régi képeslapokat - szeretem látni, hogy hogyan nézett ki a városom 80 - 100 évvel ezelőtt, ezért kezdtem el gyűjteni a közeli települések 1945 előtti képeslapjait. Azonban sajnos mostanában nagyon drágák, 2000 Ft alatt nem is lehet kapni szebb / jobb lapot. És az a baj, hogy befektetésnek is kevésbé működik ez a gyűjtési terület, mert egyáltalán nem biztos, hogy bárki is gyűjt az én városomról, és a környékbeli falvakról régi képeslapot.

Gyermekkoromban gyűjtöttem, és mind a mai napig megőriztem:

Pokémon tazók, triók, műanyag figurák, matricák

Yu-Gi-Oh kártyák

Csodálatos Állatvilág kártyák (azóta megszereztem egyben mindet)

Kinderfigurák

Búvár zsebkönyvek (kb. 3-4 darab hiányzik csak)

Bélyegek

Kedvelt hobbim továbbá a túrázás, természetjárás, ami szintén kapcsolatba hozható a gyűjtéssel. Igyekszem minél több teljesítménytúrára elmenni, ahol kitűzőket kapok, ezeket gyűjtöm egy szép dobozban. Illetve a természetjárás során megkeresem az útbaejtett geoládákat, ezekben ajándékot cserélek, és az apró tárgyak segítenek felidézni az emlékeket, amiket egy-egy túrának, kirándulásnak köszönhetek.

2016. jan. 2. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!