Könyvet szeretnék írni de nem tudom h miről szóljon! Nincs esetleg valakinek valami jó ötlete?
Miért szeretnél könyvet írni? Mi motivál, ha nincs egy elképzelésed a történetről? Egyáltalán semmi? Műfaj, kor, bonyodalom? Vagy egy karakter élete, fejlődése?
Vagy azt reméled, kapsz pár tanácsot, mi érdekelné az olvasóközönséget? Ezzel az a gond, hogy ha őket érdekli, de téged nem, akkor veszett fejsze nyele. Ugyanis még ha érdekel is, óhatatlanul belekerülsz olyan mellékszálakba, amelyek számodra a dögunalom szintjén vannak, de a történet egésze szempontjából fontos kidolgozni azokat is. Mondjuk egy egyszálas ponyva kalandregénynél ennek kisebb a kockázata. De ha már eleve olyan történetbe kezdtél bele, ami nem a te világod? Az írás jobbára művészet, és a művészet nem a megélhetést szolgálja (a megélhetés szolgálja a művészetet, legalábbis ami a szükséges eszközök költségét illeti). Ha meg tudsz élni az írásból, az egy bónusz, nagy mázlifaktor, de nem rajtad áll.
Vagy csak motoszkál benned a vágy, hogy alkotnál valamit? Írd be a Google-ba, hogy könyvírás, regényírás, szépírás, fogsz találni pár cikket, ami adhat némi támpontot, persze kész receptet nem.
Nézd, amíg nincs semmilyen elképzelésed, egy kósza cselekményszálad, vagy egy műfaji meghatározás, addig hanyagold ezt az írás dolgot. Persze értem én, hogy elég menő lenne írónak lenni, de szerinted a már úgymond befutott íróknak/írónőknek is megmondta más, hogy miről írjon, mert nem volt saját elképzelésük?
Egyébként vannak ilyen írópalántáknak szánt könyvek, első körben olvasgasd azokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!