Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményed a Titok című...

Mi a véleményed a Titok című könyvről vagy filmről?

Figyelt kérdés
Én most láttam a filmet, de még nem tudom hogyan kezdjek hozzá, gyakorlatban is alkalmazni a látottakat.Igazából még le sem ülepedett bennem az amiről a filmben beszéltek.
2010. márc. 19. 17:34
 1/3 anonim ***** válasza:
85%
Minden ilyen szép, fellengzős dolognak ugyanaz a magva: megszállottság. Döntsd el, hogy mit akarsz, aztán reggeltől estig legyél azon minden erőddel, hogy elérd-megvalósítsd azt a bizonyos célt. Tanulj, ha kell, képezd magad, ha kell, dolgozz, ha kell - mindenképp keményen és kitartóan és fáradhatatlanul. Ha teljes egészében ráfókuszálod minden erőfeszítésedet a nagybetűs Célra, akkor tényleg óriási dolgokat is elérhetsz.
2010. márc. 19. 18:37
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Le sem ülepedett :D.

Én több éve (min. 3) foglalkozok a témával. Elég sok mindent tudok róla.

Az a véleményem róla hogy ez józan ésszel belátható. Az összes felvilágosodott bölcs megmondta, de napjainkban már a pszichológia tudománya is bizonyítja azt hogy "amilyen belül, olyan kívül", ezt Jézus mondta. De Buddha, Lao-ce, Mózes, Ezsaiás és a többi felvilágosodott bölcs is ugyan ezt az igazságot nyilatkoztatta ki.

A világ kizárólag olyan, amilyennek hinni akarod. Nincsen objektív valóság. Vagyis inkább másszóval a valóságot mindenki szubjektíve éli meg, ennek a mikéntjét pedig belső hiedelmeink határozzák meg.

A pszichológia tudománya is bizonyítja ezeket a megállapításokat. A szokotoma pszichológiai szakkifejezés például azt jelenti hogy vak foltokat építünk. Nem vesszük észre a lehetőségeket, ha eleve úgy hisszük nincsenek lehetőségeink. Amit hiszünk azt látjuk tényként, valóságként.

Ez azért veszélyes mert ha nem megfelelő hiteink vannak (nem a fejlődésünket, életben való boldogulásunkat szolgálják), akkor látjuk igazságként, valóságként.

Nagyon nagyon tetszik Buddha egyik mondása, miszerint: "Képes vagy rá, ha úgy is gondolod".

Henry Ford a "lehetetlen" Ford V8-as motor felfedezője ugyan ezt mondja: "Akár azt gondolod képes vagy valamire, akár azt hogy nem, mindenképpen igazad van" (Ahogy a Titok c. filmben is említik ezt az idézetet).

Nos a lényeg amit mondani akarok az az hogy akárhogyan szemléljük a valóságot, akármit hiszünk (akár azt hogy ez amit most írok hazugság) igazzá válik számunkra ("hitetek szerint adatik meg néktek").

Hogyha állandóan a vágyainkon jár az eszünk, a vágyunk, hitünk egyre erősebb lesz. És ha csak a vágyainkra gondolunk félelmeink eltűnnek.

Amire az ember állandóan gondol, minden amin újból és újból elgondolkozik, minden amire NAGYON vágyik, vagy minden amitől NAGYON fél az megvalósul az életében ("Mindent lehet, csak akarni kell", "Nem vagyok én különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi"//Albert Einstein).

Ez a vélemény kb. ami első nekifutásra eszembe jutott erről az igen összetett témáról. De ha más is érdekel kérdezhetsz.

2010. márc. 19. 18:44
 3/3 anonim ***** válasza:
19%
Szerintem egy sületlenség, amit egy gagyi törzsvásárlós -azóta tönkrement- cég talált ki/terjesztett el, propagandának.
2010. márc. 19. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!