Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Németországban vajon milyennek...

Németországban vajon milyennek gondolják a Magdolna nevet?

Figyelt kérdés
Németországba szeretnénk költözni és kislányom lesz.Gondolkodtam neveken,de semmiképp nem akarok német nevet adni neki,magyarok vagyunk ezért nem hinném ,h muszály lenne.Gondoltam még a Magdalena-ra,viszont ez ott kint elég népszerű.A Magdolnát mamám után kapná,itthon régimódinak tűnhet,de szerintem Német-o-ban különleges lenne.Mit gondoltok?
2010. márc. 16. 16:02
 1/2 anonim ***** válasza:
66%
Jó lenne(én kint élek).Lénának becézik,szép!
2010. márc. 16. 16:12
 2/2 anonim ***** válasza:

Én Németországban élek, itt nem igazán gyakori név, de szerintem igen szép komoly név, és itt is pozitivan állnak hozzá, nincs semmi kellemetlen mellékize.

Nyugodtan add ezt a kislányodnak, ezzel csak jót teszel neki.

Egyébként itt nem kell a gyereknek német nevet adni, semmivel sincs jobban bekorlátozva, mint MO-on, csak itt minden nevet az EREDETI helyesirás szerint anyakönyvezik, nem fonetikusan - az szerintem igencsak borzasztó, éppen ezért nagyon utálatos szokásnak tartom.

2010. márc. 18. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!