Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ki és mi alapján dönti el,...

Ki és mi alapján dönti el, hogy kinek mikor van névnapja?

Figyelt kérdés

Az egyházi neveket tudom.Az adott szent születésének vagy halálának napja.

De mi van azokkal,akik nem szentekről vannak elnevezve.

Az én keresztnevem pl nem kapcsolódik az egyházhoz,viszonylag ritka is,mégis 4 hivatalos névnapom van.

Hogy is van ez ?

2015. okt. 11. 12:25
 1/3 anonim ***** válasza:

A polgári naptárba a nem szent nevek is be vannak sorolva, sokszor hangzásbéli hasonlóság alapján. De nemrég olvastam, hogy ez nincs központilag szabályozva, könnyen előfordul, hogy különböző naptárokban különböző névnapokat tüntetnek fel ugyanarra a napra :)

Akinek több névnapja is van egy évben, akkor az dönt hogy melyik szent után kapta a nevét. Aki Assisi Szent Ferencről, az októberben tartja a névnapját, aki Xavéri Szent Ferencről, az meg decemberben tartja. Aki nem egy szentről kapja a nevét, az általában a születésnapjához legközelebb eső névnapját tartja.

Én meg az összeset :)

2015. okt. 11. 12:40
 2/3 anonim válasza:
100%
Nekem 2 névnapom van. Egyik júliusban, a másik decemberben. Amíg kicsi voltam, mindig decemberben tartottuk, mert az van közelebb a szülinapomhoz. 3 hét van a 2 napom között, ráadásul ebbe beleesik a karácsony meg a szilveszter is... Szóval belázadtam, és azóta nyáron tartom, mert egyrészt bulisabb, másrészt meg így nincs minden ünnepem egyben.
2015. okt. 11. 13:22
 3/3 anonim ***** válasza:
Ez leginkább azoknak az Éváknak szívás, akik december 24-én születtek.
2015. okt. 11. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!