Irodalom fogalmazásban kéne segíteni!?
Egy fogalmazást kell irni háziban, de nem tudom, mit írjak bele. Segítene valaki elkezdeni?
A vers: Ady Endre - Párisban járt az ősz
A feladat:
"Csak a lírai én tudja, hogy mit súghatott az Ősz. Írd meg az ő naplóbejegyzéseit erről a napról!"
(Mozaikos 8.-os munkafüzet 9.o. 5.feladat.)
Nem a fogalmazás kell, meg írom magamtól, de nem tudom elkezdeni. Mit irjak bele?
A válaszokat előre is köszönöm.
Gondolom már nem aktuális, de ha legközelebb ilyen feladatot kapsz, az első dolgod legyen az hogy beírod a keresőbe a verset. Ott általában találsz információt a vers hátteréről. Pl [link]
itt a lábjegyzetben láthatod hogy a szent mihály útja melyik utat jelenti Párizsban, nyilván a naplóba is ez kerul, Ady feljegyzéseihez. Megtudhajuk hogy nyár van, csak a halál közelségét érzi [link]
1906 augusztusában Párizs Latin negyedének fõútján sétálgatva a halál közelségét érezte, közben kánikula volt. Ez az alap, ezt várják el ilyenkor, meg persze némi leírást ami a versben is volt, a többi amivel kiegészíted csak rizsa hogy meglegyen a fél-egy oldal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!