A németek miért hiszik azt, hogy Piroska magyar volt?
Figyelt kérdés
Már két forrásból is hallottam, hogy vmiért a németek úgy tudják, hogy a Grimm-meséből ismert Piroska magyar volt, és hogy ez a mese egy magyar erdőben játszódik, de akik mondták nekem azok sem tudták megmondani, hogy honnan veszik ezt a németek. Egyáltalán hallottatok már erről?2010. márc. 15. 12:06
1/10 anonim válasza:
talán a Piroska női név miatt?
2/10 anonim válasza:
bázz... németül meg Rotkäppchen.
3/10 anonim válasza:
mert a németek sok magyar 10évest sz*patnak. és nekik a kislányokról egyből a magyarok jutnak az eszükbe
5/10 anonim válasza:
Egyébként én erről nem is hallottam.De érdekes.
(előző voltam)
6/10 anonim válasza:
Nem, de náluk létezik a Piroschka szó, amit a magyarból vettek át, de aminek semmi köze a mesebeli Piroskához (Rotkäppchen), hanem egy szleng, de nem tudom, kire mondják. Továbbá a németek szemszögéből a Piroschka magyar sztereotípia, olyan, mint a svájciaknak Heidi.
7/10 A kérdező kommentje:
12:47, ezt kifejtenéd bővebben?
2010. márc. 15. 13:03
8/10 anonim válasza:
Ez olyan sztereotipikus magyar név, mint a svájcinak a Heidi, a németnek a Hans, hát az nekünk a Piroschka. Ha egy B kategóriás német mozifilmben lenen egy magyar női szereplő, biztos Piroschkának hívnák. Ez az első magyar név, ami a németeknek eszébe jut.
10/10 anonim válasza:
Ezt még egyszer se hallottam, de érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!