Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A katolikus lányok mennyire...

A katolikus lányok mennyire vannak felvilágosítva szexuális téren?

Figyelt kérdés

Sajnos szembesülnöm kellett a legrosszabbal: a katolikus lányok közül egy csomóan bűnnek tekintik a szexet. Ráadásul még azok is, akikről nem is gondolná az ember.

De fel is vannak világosítva e téren, vagy csak mondják, hogy bűn?? Tudják egyáltalán, hogy mi a védekezés, örömszerzés stb?

2015. szept. 29. 10:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak azok nem szexelnek fűvel-fával, akik bűnnek tekintik vallásuknál/neveltetésüknél fogva a szexet.

El sem tudod képzelni, hogy pl. ahhoz nekik érzelemre van szükségük?

2015. szept. 29. 10:08
 2/12 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy érzelem kell. De sokat azt sem szeretik.
2015. szept. 29. 10:09
 3/12 A kérdező kommentje:
És nem értem, miért kell annyira utálni szegény szexet. A normális szerelmeseknél a kapcsolat része, stresszoldó, és csökkenti a rák kialakulását.
2015. szept. 29. 10:22
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem ők nem értik a szexualitást. Te nem érted a katolikus vallást!
2015. szept. 29. 10:39
 5/12 A kérdező kommentje:
... jó lenne, ha tényleg a szeretetről szólna.
2015. szept. 29. 10:48
 6/12 anonim ***** válasza:
24%

Eszerint nincsenek normálisan felvilágosítva.

Bár... láttam én már csodákat. Bűnnek tekinti, de elég ügyes.

Csak az a baj, hogy hosszabb távon ez nem működik. Mérgezi a kapcsolatot és az illető lelkét is.

A helyedben én nem erőltetném, hogy vallásos legyen a párom.

2015. szept. 29. 12:34
 7/12 anonim ***** válasza:
19%
Magyarországon a tudatlanság mint olyan nem jellemzö, magát a nyers információt mindenki megkapja. (Az Usában nem, de gondolom a kérdés nem erre vonatkozott.) Ugyanakkor az is tény, hogy ezzel kapcsolatban erõsen beléjük van nevelve a büntudat is, és nagyon bemagyarázzák nekik, hogy ez az egész párkapcsolat témakör mennyire nem fontos, ami nehezíti a dolgokat. Elöfordulhat, hogy gyakorlati oldalról elképesztõen keveset tudnak, mintha addig burokban nöttek volna föl vagy nem tudom. Amikor szép, romantikus helyen vagytok, már vagy ötödször, és egèsz egyszerüen nem èrti meg, hogy meg akarnád csókolni. És nem egy 15 éves "kislányról" beszélünk, hanem egy 20 év fölötti felnõtt nõrõl. Ùjradefiniálódik benned a lehetséges fogalma, az biztos. A baj az, hogy ez mindenkinek rossz: annak akit így neveltek és a környezetüknek is. Ez addig biztos nem változik, amíg a katolikus egyházat támogatod. Ez alatt nem az adó 1%-ot értem (bár szerintem azt se szabad nekik adni), hanem olyanokat, hogy tisztelettudóan hasraesel, amikor elkezdenek az "értékrendjükrõl" magyarázni.
2015. szept. 30. 19:02
 8/12 anonim ***** válasza:
41%

Mit kell felvilágosítani, komolyan? Ha egy fiú vagy lány eléri azt a kort, jóformán ösztönből tudni fogja mit és hova kell tenni.

Ez a felvilágosítás tipikus 20. és 21. századi szöveg, nem több.

Az, hogy a vallás miatt lefojtja magában a vágyat az egy dolog, nem azzal egyenlő, hogy nem tudja mit és merre kell csinálni.

2015. okt. 2. 07:10
 9/12 anonim ***** válasza:
42%

" jóformán ösztönből tudni fogja mit és hova kell tenni. "

NEM IGAZ!

Már a majmok se tudják!

Állatkertben felvilágosító filmet kellett nekik vetíteni, mert nem jöttek rá, hogy mit kell tenni.

Ráadásul embernél azért elvárnánk valami kultúrát is... hogy ne durván nyomja be, hogy ne fél percig tartson, stb.

Meg talán előtte legyen csók is.

Ezt meg ugye tanítani kellene.

2015. okt. 2. 09:48
 10/12 anonim ***** válasza:
Ne forgasd ki... Szerinted amióta emberiség létezik, mindig mondták a szülők, hogy ugyan mit kell csinálniuk? nem, rájöttek maguktól a fiatalok, tudták... keress rá jobb szót az ösztönnél, ha ez nem tetszik.
2015. okt. 2. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!