A 19. században voltak már evőeszközök (kés, villa, kanál, miegymás)?
Mivel nekem is felkeltette az érdeklődésem,ezért utánanéztem .
A kanálról : (Röviden tömören) már az ősidők óta használtak kanalat (persze más volt a formája) behasított nádszálba szorított fél kagyló volt.
Az őskori kanál agyagból készült, formája kis, kagyló alakú csésze, amelynek egyik oldalából nyél áll ki.
Azok a kanalak - amelyeket nagyrészt ma is használunk - csak a 17. századtól kezdve tűnnek fel: ezek már enyhén hajlított nyelű, lapát alakban végződő evőeszközök.
Kés : A kés egyike a legrégebbről ismert eszközöknek.Az őskorban a kések még pattintott kőből készültek, a technika fejlődésével formája és anyaga egyaránt jelentős mértékben megváltozott.
Villa : ... igen lassan és egyenetlenül terjedt el Európában: Olaszországban például már a XVI. századtól használták, más európai országokban azonban sokáig még a létezéséről sem tudtak. Kezdetben háromágú villákkal ettek, a négyágú változatok csak a XVIII. században jelentek meg.
Tehát a 19.században már biztosan volt kés,kanál és villa (mert ebben a sorrendben terjedt el :) ) Remélem tudtam egy kicsit segíteni .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!