Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet másképp kifejezni...

Hogyan lehet másképp kifejezni, frappánsan azt, hogy megtapasztalt tanácsok? Lehet átvitt értelembe is!

Figyelt kérdés
2010. márc. 13. 21:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Megtapasztalt tanácsok? Nem inkább bevált tanácsok? A megtapasztalni azt jelenti hogy átélni, az átélt tanács meg értelmetlen, de ha pont azért akarsz egy frappáns szót rá akkor a "sors okítása" szerintem... de lehet nem egyre gondolunk.
2010. márc. 13. 21:40
 2/5 A kérdező kommentje:

Megtapasztaltra gondoltam. Egy irományt készítek, amiben az egyik részben az átélt történetekről írok, és vele egyhuzamban belefűzöm, amiket tapasztaltam, hogy ezáltal segítsek, ha más ugyanebbe a cipőbe jár.

Segítségül leirom, az eddigieket:

Egyik a nehézségek leírásáról szól. Erre a "Sötétség mezejében..." címet adtam, a másikra "Kinyílt az ajtó és felvillant a fény".

Ezért írtam, hogy lehetne átvitt értelembe is.

2010. márc. 13. 21:52
 3/5 A kérdező kommentje:
"Kinyílt az ajtó és felvillant a fény"....itt arról szól a történet, ahogy kitaláltam a sötétségből és megtaláltam a megoldást.
2010. márc. 13. 21:54
 4/5 anonim válasza:

nagyon frappánsul hangzana pl., hogy experimentális okulás...

Nm szeretnék kötekedni, de nem kellene elolvasnod pár szépirodalmi művet, mielőtt írásra adod a fejed? Jó, tudo, házi dolgozat, stb. viszont a vesszőket jó helyre tenni, ragozni rendesen és ismerni a legalapvetőbb szavak pontos jelentését nem hátrány szerintem... Ha külföldi, magyarul épp tanuló vagy, akkor pedig bocsáss meg!

2010. márc. 14. 00:45
 5/5 A kérdező kommentje:
Értettem.
2010. márc. 14. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!