Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A német postával lehet szolgál...

A német postával lehet szolgáltatói szerződést kötni?

Figyelt kérdés

Van arról információja valakinek, hogy a német postával lehet-e olyan szerződést kötni, hogy ha sűrűn, több levelet/csomagot szeretnék Magyarországról Németországba postázni, akkor nem kell sorba állnom a postán, hanem otthon el tudom készíteni feladáskészre a leveleket (minden matrica rajta van, ami kell), és a postán csak a matricák vonalkódja alapján leolvassák, én kifizetem és ők átveszik?

Magyarországon van ilyen ha belföldre küldöm a levelet. Elektronikusan meg lehet adni a feladót, a címzettet, azt, hogy hogyan szeretném feladni, és ki tudom nyomtatni a matricákat. Ilyet lehet Németországgal is kötni? Köszönöm!

2015. szept. 1. 00:32
 1/2 anonim ***** válasza:

Téves elképzelésid vannak a nemzetközi postai forgalomról.

Ha te Magyarországon feladsz egy küldeményt a bármely országba, akkor te nem kerülsz jogviszonyba a célország postai szolgáltatójával. Tehát ebben az ügyben csakis a Magyar Posta illetékes, a Deutsche Post nem. Az országok közti elszámolás sem úgy működik, hogy a magyar posta elküldi a te 2000 forintodnak megfelelő eurót a német postának, hanem vannak kvóták amik kiegyenlítik egymást. Te kiviszed az én 1000 levelemet, én kiviszem a te 1000 leveledet, és így nincs mit elszámolnunk egymással.

2015. szept. 1. 00:50
 2/2 A kérdező kommentje:
és ha a határ utáni első német postán adom fel őket?
2015. szept. 1. 06:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!