Ha nem kaptam még kézhez a diplomám, beleírhatom-e az önéletrajzomba, hogy van?
Tehát államvizsga, diplomaosztó kipipálva. Viszont hiányzik a nyelvvizsgám, ezért nem kaptam kézhez az "igazi" diplomát, csak egy igazolás szerűséget, hogy elvégeztem a sulit.
Így kereshetek állást,már diplomásként, vagy hagyjam ki az önéletrajzomból, addig amíg meg nem lesz a nyelvvizsga, és kézhez nem kapom az igazi diplomát?
Nem lehet beírni, mert nem vagy diplomás. Én pont azért nem kaptam meg egy állást, mert még nem volt meg a diplomám, ill. azt mondták, nekik be kell írni a diplomám számát, és mivel ezt a határidőig nem tudtam bemutatni, felvettek mást.
Sokat olvastam álláskeresésről, találtam egy tök jó blogot, amit egy fejvadász írt, tele jótanácsokkal, és szerencsémre ez a téma is szóba került. Ő azt javasolta, ne írjuk bele, hiszen nincs diplománk, és ha beírjuk, hogy van, akkor tulajdonképpen hazudunk, de: mivel már majdnem megvan a diploma, jelöljük ezt az önéletrajzban, tehát írjuk be az iskolát és azt, hogy abszolutorium, ami annyit jelent, hogy a diplomához minden tárgyi feltételt teljesítettünk, de a diploma még nincs meg. Vagy választhatjuk azt a lehetőséget, hogy beírjuk, hogy a diploma várható ideje 2010(csak szebben megfogalmazva). Így jeleztük a pontos végzettségünket, és a lelkiismeretünk is tiszta marad.
Én úgy küldöm az önéletrajzot, hogy elküldöm mellé az igazolást is, amit a tanulmányi osztály adott.
Szóval kereshetsz állást diplomásként is, de mindenképp jelöld meg valahol, hogy még nincs diploma.Lehet h felvesznek így is, de ne egy hazugsággal kezdj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!