Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Komolyan vesz a fogyasztó...

Komolyan vesz a fogyasztó védelem ha egy fiktív e-mailcímről teszek névtelen bejelntést?

Figyelt kérdés
Szeretnék szólni a fogyasztóvédelemnek,mert egyre több helyen van egy csomó 13-14 éves kislány és ott verik a nyálukat. Engem ez így 23 évesen nagyon zavar,h nincs egyetlen szórakozóhely sem ahol ne látnék részegen fetrengő kiscsajokat. A fogyasztóvédelem tenne ez ellen valamit,vagy csak magát a szórakozóhelyet büntetik meg? Hogy tudnám elérni h szigorúbban vegyék azt h ki hány évesen megy be egy helyre? Vagy az Ifjuság védelmiseket kéne hívnom?
2010. márc. 9. 10:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Telefonon is maradhatsz névtelen bejelentö.
2010. márc. 9. 10:53
 2/14 anonim ***** válasza:
68%
Fiktív e-mail? Nem létezik?
2010. márc. 9. 10:56
 3/14 A kérdező kommentje:

Fiktív e-mail: Hogy PL. kitalálok egy nevet és ahoz csinálok egyet. Pl: Molnár Magda: mmagda123@vmi.hu

ilyesmire gondoltam

2010. márc. 9. 10:58
 4/14 anonim ***** válasza:
82%
Sztem simán, én szívem szerint hazarúgdalnám az ilyen kis taknyokat, de ahogy írták, telefonon is tehetsz névtelen bejelentést.
2010. márc. 9. 11:02
 5/14 anonim ***** válasza:
48%
A fogyasztóvédelem max azt nézi, hogy hol adtak el alkoholt nekik. Mellesleg te jársz rossz helyekre...
2010. márc. 9. 11:16
 6/14 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, ez nem a FogyVéd hatásköre. Talán a Gyermek- és Ifjúságvédelemé, ami most ide tartozik:

[link]

De ha a szüleik nem törődnek ezekkel a gyerekekkel, a tiltás önmagában nem szokott sokat használni, legfeljebb a te szíved lesz könnyebb, mert majd nem látod őket ott, ahova jársz.

2010. márc. 9. 11:18
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ez fog történni(legjobb eset): Kivizsgálják a dolgot, megállapítják, hogy a panasz jogos, a hely kap egy olyan mértékű büntetést, ami kb 1-2 nap bevételét viszi el(azaz minimális). Változni nem nagyon fog semmi, hiszen az adott helyek nagyon is az általad említett célközönségből élnek.

Ám eléggé valószínűtlen, hogy egy szimpla levélre máris ugranának a fogyasztóvédelmiek, ahhoz több kellene.

Mondjuk azt megteheted, hogy csinálsz 30 mail címet, és mindegyikről küldesz bizonyos időközönként egy bejelentő levelet az adott helyről. De 90% az esélye, hogy inkább fogják a dolgot spammelésnek tekinteni, mintsem komoly bejelentésnek. Szerintem ezt érdemesebb géppel írott levélben eljuttatni hozzájuk, annak nyoma marad, de ugyanúgy megtehető névtelenül. Ám én nem reménykednék, mint írtam, ezekből a kis sunákból és kísérőjükből jön a nagy lóvé.

2010. márc. 9. 11:22
 8/14 anonim ***** válasza:
67%

Jelezd a polgármesteri hivatal felé. A Hivatal adja ki az engedélyt a szórakozóhely üzemeltetésére, tehát be is zárhatja, ha ott 13-14 évesek részegen fetrengenek. Plusz: a Hivatal mint gyámhatóság is eljárni köteles a kiskorúak ügyében.

Amúgy a névtelen bejelentés nem túl etikus.

2010. márc. 9. 11:23
 9/14 anonim ***** válasza:
jelezd a jegyző felé, neki van kapcsolata a fogyasztóvédelemmel, és nem mellesleg ő az elsőfokú gyámhatóság is. BÁRMIKOR tarthat vagy kérhet szúrópróbaszerű ellenőrzést. most nem tudom mennyi a büntetés, de egy-két éve könyveltem vendéglátós cégnek, akkor szigorították, a tulajdonost 300 ezerre, a kiszolgálót személy szerint pedig 50 ezerre büntették, amiért 18 év alattit alkohollal szolgált ki. a törvény szerint meg kell győződnie arról, hogy nagykorú. ez a személyi igazolvány bemutatásával lehetséges, a vendég ezt természetesen nem köteles a pultosnak (vagy bolti pénztárosnak, hiszen rájuk is vonatkozik!) bemutatni, hiszen nem hatósági személy, de ez esetben az alkalmazott jogosan tagadja meg a kiszolgálást.
2010. márc. 9. 12:03
 10/14 anonim ***** válasza:

ne viccelj, szted ők nem tudják ezt ???

te sem gondolod komolyan, ezek a helyek kemény pénzeket fizetnek általában, h békén hagyják őket, szal egy ilyennel sokat elérni nem tudsz

2010. aug. 6. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!