Komolyan vesz a fogyasztó védelem ha egy fiktív e-mailcímről teszek névtelen bejelntést?
Fiktív e-mail: Hogy PL. kitalálok egy nevet és ahoz csinálok egyet. Pl: Molnár Magda: mmagda123@vmi.hu
ilyesmire gondoltam
Azt hiszem, ez nem a FogyVéd hatásköre. Talán a Gyermek- és Ifjúságvédelemé, ami most ide tartozik:
De ha a szüleik nem törődnek ezekkel a gyerekekkel, a tiltás önmagában nem szokott sokat használni, legfeljebb a te szíved lesz könnyebb, mert majd nem látod őket ott, ahova jársz.
Akkor ez fog történni(legjobb eset): Kivizsgálják a dolgot, megállapítják, hogy a panasz jogos, a hely kap egy olyan mértékű büntetést, ami kb 1-2 nap bevételét viszi el(azaz minimális). Változni nem nagyon fog semmi, hiszen az adott helyek nagyon is az általad említett célközönségből élnek.
Ám eléggé valószínűtlen, hogy egy szimpla levélre máris ugranának a fogyasztóvédelmiek, ahhoz több kellene.
Mondjuk azt megteheted, hogy csinálsz 30 mail címet, és mindegyikről küldesz bizonyos időközönként egy bejelentő levelet az adott helyről. De 90% az esélye, hogy inkább fogják a dolgot spammelésnek tekinteni, mintsem komoly bejelentésnek. Szerintem ezt érdemesebb géppel írott levélben eljuttatni hozzájuk, annak nyoma marad, de ugyanúgy megtehető névtelenül. Ám én nem reménykednék, mint írtam, ezekből a kis sunákból és kísérőjükből jön a nagy lóvé.
Jelezd a polgármesteri hivatal felé. A Hivatal adja ki az engedélyt a szórakozóhely üzemeltetésére, tehát be is zárhatja, ha ott 13-14 évesek részegen fetrengenek. Plusz: a Hivatal mint gyámhatóság is eljárni köteles a kiskorúak ügyében.
Amúgy a névtelen bejelentés nem túl etikus.
ne viccelj, szted ők nem tudják ezt ???
te sem gondolod komolyan, ezek a helyek kemény pénzeket fizetnek általában, h békén hagyják őket, szal egy ilyennel sokat elérni nem tudsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!