Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Beléphetek egy másik könyvtárba?

Beléphetek egy másik könyvtárba?

Figyelt kérdés
A helyi könyvtáramban már lassan 3 éve tartozom 3 könyvvel, amiket elvesztettem költözéskor, ezért már valószínűleg a tiltólistán vagyok. Ettől függetlenül csatlakozhatok egy más városban található könyvtárhoz, vagy nem lesz megengedett?

2015. aug. 12. 14:43
 1/2 anonim ***** válasza:
Be.
2015. aug. 12. 15:45
 2/2 anonim ***** válasza:

Simán beiratkozhatsz másik könyvtárba, de ezt a tiltólistás hülyeséget honnan szedted?

Mivel "helyi könyvtárat" írtál, szerintem egyszerűbb lenne rendezni az adósságod. A könyvtárnak leginkább az az érdeke, hogy pótolni tudja az elveszett könyveket, így valószínűleg kifizettetik azokat veled, és esetleg számolhatsz pár ezer forint késedelmi díjjal, de az is lehet, hogy utóbbit részben vagy egészen elengedik.

A tartozás rendezése után pedig ugyanúgy járhatsz továbbra is a helyi könyvtárba. Szerintem jobb ez a megoldás, mint beiratkozni máshová, a mostani tartozásodat pedig hagyni növekedni addig, míg a könyvtár nem próbálja meg jogi úton behajtani rajtad.

Javaslom, menj vagy telefonálj be a helyi könyvtárba, és érdeklődd meg, hogyan tudnád rendezni a tartozásod és mennyibe kerülne ez neked. Ezután még mindig eldöntheted, hogy rendezed-e vagy sem.

2015. aug. 13. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!