Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tippek és trükkök, hogy, ,...

Tippek és trükkök, hogy, , túléljük" Budapestet?

Figyelt kérdés

Az egyetem miatt a következő pár évem nagy részét Pesten töltöm, és 19 éves lány lévén kissé félek a dologtól. Ezért lenne pár kérdésem hozzátok.

1. A hajléktalanokra hogyan célszerű reagálni? Azt hallottam, hogy figyelmen kívül kell hagyni őket, rájuk sem kell nézni, de akkor egy szívtelen dögnek fogok tűnni, nem? :( És ha direkt odajönnek hozzám, mit tegyek? Ha egyszer-egyszer adakozom, akkor nem fogok könnyebb célpontnak tűnni? (Nem rohannak le a pénz miatt?)

2. Utcán/tömegközlekedési eszközön fülhallgatóval mennyire érdemes zenét hallgatni?

3. Ha egy több főből álló csoport szólít meg, arra se reagáljak? Vagy ha kedvesen rájuk mosolygok/beszédbe elegyedek velük, akkor nem lehet, hogy ők is jó fejek lesznek?

4. Igazából ha bármilyen emberkét látok közeledni, akkor inkább meneküljek? (Akkor is, ha nem tudhatom előre, hogy rossz arc-e?) Érdemes egyáltalán bárkire is kedvesen nézni, vagy inkább kerüljem a tekinteteket?

5. Veszélynek vagyok kitéve, ha rövid szoknyát/nadrágot veszek fel? Nem fognak rám támadni?

6. Ha valaki az értékeimet követeli, akkor fussak el? Vagy adjam oda, és fussak el? Ha odaadom, akkor nem fog bántani?

Fogalmam sincs, mik egy főváros íratlan szabályai, én pedig egy vidéki, naiv lány vagyok, és simán elképzelem magam, ahogy paranoiásan futkosok Bp utcáin, de az azért mégsem lenne túl jó érzés.

A paprikaspré mennyivel növelheti a biztonságérzetemet? :')

2015. aug. 3. 20:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok, vidéki vagyok és sajnos már irtózom, ha a fővárosba kell menni. Jó, engem kiraboltak Düsseldorfban így azóta pl rettegek a mozgólépcsőn. Azóta pánikszerű félelmem van a tömegtől, de nem kezdek el hisztizni csak minél előbb ki onnan. :)

Amit észrevettem más nagyvárosokhoz képest: ha metróban vagy igenis nézgelődnek az emberek a másikra, miben van hogy néz ki, (legfőképp a cipőket nézik és a telefont) de mindezt diszkréten, míg mondjuk Párizs? ... Az sem tűnik fel senkinek ha sziámi ikrek közösen ülnek ( :) ) triceratopsszal 2 megálló között.

A cetlik osztogatását, kéregetést (is) pl egy fejrázással vissza lehet utasítani. A menekültek nem nagyon fognak veled foglalkozni, hiszen jobbára ennél kicsit komolyabb gondjuk-bajuk van, de nem hinném hogy emiatt neked burqában kellene járnod. Nem támadnak rád, addig amíg nem küldöd el őket az anyjukba stb, ne járkálj olyan helyen, ami pl túl sötét és elhagyatott, telefont nem mutogatni az olyan utcában/házak előtt, ahol pl még ablak sincs vagy a ház előtt 8-10 gyerek enyhén retkesen ugrándozik - régen harmadikos gyerekek szedték el a pénztárcámat (jó én is kicsi voltam! :) ) de akiben benne van a hajlam, az fogja is érvényesíteni:) pláne ha sokan vannak.

Mindezzel, amit írtam, tényleg nem riogatni akarlak, de pl először ismerkedj meg a környékeddel.

Ja, ha elhívnak buliba, mindig bontatlan flakonból/üvegből igyál, azaz te nyisd ki és öntsd ki magadnak a pohárba, ha úgy kínálnak (pohárból, már kiöntve, ha nem láttad, amikor kiöntötték a frissen bontott üvegből) ne fogadd el, olyan buliba ne menj, ahol a wc-ben nincs hidegvíz (fontos!!! ha iylet látsz, ki kell menni, lelépni), lusz nem kell bedőlni a régóta-egyetemista jópofi pasiknak akik a vidéki gólya kislányra ráharapnak stb, de sztem ennyire nem kell felvilágosítani :)

-egy idősebb tanár :)

2015. aug. 16. 09:12
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

1. Én nem adnék pénzt. Ne érdekeljenek mások.

2. Hallgathatsz zenét, én nem szoktam, mert nyilván könnyebb célpont vagy így.

3. Hát itt azért ha egy külföldi csoport szólít meg segíthetsz. Ha rosszarcú banda akkor mint aki siket.

4. Nem kell menekülni mindenkitől, de ha szintén gyanús alak közelít, olyan helyen ahol kevés ember van és nincs esély menekülésre akkor elkezdenék sietni.

5. Azt veszel fel amit akarsz. Maximum beszólni fognak. Este mondjuk ha nagyon kihívó a ruhád egy vekny sálat magadra teríthetsz. A rövid szoknya/gatya olyan megszokott, hogy már fel sem tűnik ha valaki miniben van.

6. Jó kérdés. Ha sokan vannak és nem tudsz menekülni, esetleg fegyver is akkor add oda és indulj el mintha mi sem történt volna. Ha egy ember es van szabad út akkor futás valahova ahol sok ember van. Valószínűleg nem fognak bántani.

Paprika sprayt vehetsz, abból baj nem lehet, a biztonságérzeted nőni fog. De tősgyökeres pestiként erre még nem colt szükségem+akartak már kirabolni és nem sikerült. Írj privátba, ha bármilyen kérdésed van. Szívesen segítek ha tudok. :)

2015. aug. 16. 10:53
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen ezeket a válaszokat is!

Utolsó válaszoló, egyelőre nincs több kérdésem, de ha lesz, akkor mindenképp írok, köszönöm, hogy felajánlottad. :)

2015. aug. 16. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!