Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerinted mi volt a legszörnyű...

Szerinted mi volt a legszörnyűbb dolog ami történt a történelem során?

Figyelt kérdés
2010. márc. 7. 17:40
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Nem értem, hogy a holokauszt és trianon miért lett lepontozva...
2010. márc. 7. 18:30
 12/21 anonim ***** válasza:
65%
mert vannak olyan idióták, akik mindenben a politikai hátteret keresik :)
2010. márc. 7. 18:31
 13/21 anonim ***** válasza:
75%
Trianon..
2010. márc. 7. 19:30
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

A második világháború, a maga összes borzalmával: bombázások, holokauszt, tömegmészárlások, doni katasztrófa, a szovjet csapatok erőszakoskodása stb.

Biztos voltak régebben is rettentő dolgok, de ez zavarba ejtően közel van, a nagyszüleink még simán emlékeznek rá. Az benne az ijesztő, hogy csomó résztvevője/áldozata még ma is köztünk jár, szóval nem csak történelem.

2010. márc. 8. 10:25
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Egyet értek az előzőekkel, de Hiroshimát és Nagaszakit is hozzátenném. Undorító, aljas, mocskos tett volt átombombát dobni erre a 2 városra. A történelem szégyenfoltja!
2010. márc. 8. 18:00
 16/21 anonim ***** válasza:
62%
Az Inkvizíció, és minden fanatikus, vallásra hivatkozó népirtás, amint ezt már meg is írta valaki itt. Fel is pontoztam!
2010. márc. 9. 08:16
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az a legszomorúbb, ahogy kultúrák tűnnek el. Ez nem konkrét esemény, hanem általánosan bármelyik kultúra. Például a már majdnem teljesen kiveszett amerikai őslakosokra (indiánok) gondolok.
2010. márc. 10. 21:10
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
hmm, nehéz kérdés, szerintem nem igazán lehet rá válaszolni, mármint én nem tudok. Sok szörnyű dolog történt, de egyikre sem akarnám mondani, hogy az bizony szörnyűbb volt, mint a másik. Ha valaminél történt megrázóbb dolog, az nem enyhíti az előbbi súlyosságát. Pl. attól még, hogy teszem azt, hogy a II. világháborúnak több áldozata volt, az nem teszi megbocsáthatóbbá az I. világháború szörnyűségeit. A kettő közül egyik sem rosszabb a másiknál. Mert bizonyos rendszerek vagy események több áldozatot követeltek, attól azok még nem rosszabbak, és a kevesebb sem jobb. Szerintem.
2010. márc. 10. 21:36
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Járványok és az egész 20-dik századi történelem, mert egy tragédiák sorozata volt (2 vh, egyéb háborúk, diktatúrák, elcsatolások, éhezés, infláció, a környezetünk rombolása, az emberi kapzsiság még nagyobb kiteljesedése stb.). Sokáig lehetne sorolni.
2010. márc. 11. 05:40
 20/21 anonim válasza:
SZerintem Magyarország XX-ik századi történelme.Ez egyszerüen katasztrófa.És úgy,hogy meg sem érdemeltük.
2010. szept. 2. 02:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!