Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mitől lesz egy festmény...

Mitől lesz egy festmény művészi? Egy kiállitáson láttam egy képet ami kb.5-6 vonalból állt, és egy csíkos háttérből. Értéke: kb 100. 000ft. Na most ha én festek egy csíkos hátteret meg pár vonalat akkor eladhatom 100. 000ért?

Figyelt kérdés
Vagy valami hasonló elvont képet és máris művész vagyok? Mitől lesz valaki művész? Mitől lesz ilyen nagy értéke egy teljesen egyszerű képnek?
2010. márc. 5. 19:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Hallod, ez jó kérdés. Én is gondolkodtam rajta. Régen a tehetséges festőkre fel sem figyeltek, aztán jött az a korszak, hogy az értelmetlen krix-kraxok is festménynek kezdtek számjtani...
2010. márc. 5. 19:15
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, korszakonként változnak a feltételek. De lehet, hogy van benne olyan tartalom, amit nem értesz.
2010. márc. 5. 19:16
 3/14 Dymo ***** válasza:
81%
minél drágábban rakod ki,annál művészibb. + ha valami nevesebb múzeumban van,akkor is
2010. márc. 5. 19:16
 4/14 Dymo ***** válasza:
100%
19:16 első, nemtudom,de ha az emberek 99,9% a nem érti a rejtett tartalmat,akkor csak nem mindenki hülye?
2010. márc. 5. 19:17
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Az is valószínűtlen, hogy az az egy ezrelék határozza meg a művek értékét.
2010. márc. 5. 19:19
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Attól lesz művészi mert ráfogják hogy az. Semmiféle mérési módszer nincs rá.Egy biztos ilyen vonalas nagy semmit mindenki tud festeni de egy "Éjjeli őrjárat"ot már nem.
2010. márc. 5. 19:51
 7/14 anonim ***** válasza:
90%

Jajj, mert az a művészi, ha minél élethűbben lefestünk valamit... Nemár...

Igaz, ha valaki szépen lefest egy rózsát, azt mindenki érti, jól mutat a nappaliban vagy akár a konyhában is, azzal nincs gond, az az igazi művészet... :P

Nem azt mondom, hogy amit te láttál annak bármi köze van a művészethez, és igen, ha van aki megveszi te is eladhatod 100 ezerért, de attól még nem lesz művészi.

Tudom furán hangzik ebben a pénzcentrikus világban, de egy alkotás művészi értékét nem az határozza meg, hogy mennyiért lehet eladni, mint ahogy ez soha nem határozta meg. Egy szarra ráakaszthatnak akármekkora összeget, attól nem lesz művészi még akkor sem, hogyha a dupláját fizetik ki érte. Tudom fura, de ez nem kocsi, hogy annál értékesebb minél többe kerül...

2010. márc. 5. 19:59
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

jó kérdés, próbáld ki.

egyébként meg az elvontabbak se egyformák, abban is van jobb meg szarabb. szerintem 100e-ére nem a nagy művészek képeit szokták árazni , inkább azért lehet egyáltalán eladni mert hasonlít valami nagyobb művészre csak hát ugye gyengébb kivitelezésben.

pl . ilyet tudnál festeni?

[link]

2010. márc. 5. 21:37
 9/14 A kérdező kommentje:
kösz a válaszokat, de látom nem csak én nem vagyok vele tisztában, miért művészi valami.utolsó válaszoló: nem hiszem, hogy tudnék ilyet, de nekem az ilyenek nem is tetszenek. ez valami igen szomorú kép, de nem is azért, nem tetszik, hanem mert egyszerűen ilyen összevisszaság. én az ilyet nem értem, mi benne a jó. de hátha valaki aki ezzel foglakozik, olvasná ezt a kérdést, és írna valamit.
2010. márc. 6. 07:49
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Sőt, egy üres fehér festővásznat is eladhatsz tök drágán, ha elég jó szöveget találsz ki hozzá. Mint Malevics tette. Ő ennek a "műalkotásának" a "Fehér alapon fehér négyzet" címet adta :D
2010. márc. 6. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!