Mitől lesz egy festmény művészi? Egy kiállitáson láttam egy képet ami kb.5-6 vonalból állt, és egy csíkos háttérből. Értéke: kb 100. 000ft. Na most ha én festek egy csíkos hátteret meg pár vonalat akkor eladhatom 100. 000ért?
Jajj, mert az a művészi, ha minél élethűbben lefestünk valamit... Nemár...
Igaz, ha valaki szépen lefest egy rózsát, azt mindenki érti, jól mutat a nappaliban vagy akár a konyhában is, azzal nincs gond, az az igazi művészet... :P
Nem azt mondom, hogy amit te láttál annak bármi köze van a művészethez, és igen, ha van aki megveszi te is eladhatod 100 ezerért, de attól még nem lesz művészi.
Tudom furán hangzik ebben a pénzcentrikus világban, de egy alkotás művészi értékét nem az határozza meg, hogy mennyiért lehet eladni, mint ahogy ez soha nem határozta meg. Egy szarra ráakaszthatnak akármekkora összeget, attól nem lesz művészi még akkor sem, hogyha a dupláját fizetik ki érte. Tudom fura, de ez nem kocsi, hogy annál értékesebb minél többe kerül...
jó kérdés, próbáld ki.
egyébként meg az elvontabbak se egyformák, abban is van jobb meg szarabb. szerintem 100e-ére nem a nagy művészek képeit szokták árazni , inkább azért lehet egyáltalán eladni mert hasonlít valami nagyobb művészre csak hát ugye gyengébb kivitelezésben.
pl . ilyet tudnál festeni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!