Hogyan írjam helyesen? Hogyan jó?
Üdv, mesét írok, de nem tudom, hogyan írjam bele a mondatba a karakter gondolatait szépen, igényesen, helyesen.
Tudnál példát írni? Tudsz olyan oldalt ahol leírják érthetően?
X2: A mesémhez egy részletet mutatnék. A kér írás egy és ugyan az akar lenni, de az egyik az én narrációmmal mutatja be a környezetet, a másik a karakter szemszögéből és itt vág témába az előző kérdésem.
A karakter szemszögi írás gondolatokkal néz ki, jól írtam? Nincs benne hiba? Hogy szokás az ilyet írni?
Ha megtudom, hogyan írják, lehet, szebben is megtudnám ezt fogalmazni:
1. Narrátoros:
A Fehérvár folyosói ugyancsak fából vannak, akár maguk a termek és szobák, csupán rövidebb szakaszok választják el egymástól a fás részeket, hogyha tűz ütné föl a fejét, ne tudjon a kővonalon átjutni. Ezek az egy-két méteres szakaszok hasonlóan fehér márványból vannak, ahogy a vár külseje is. Hisz pont ezért nevezik Fehérvárnak.
2.Gondolatokkal:
A folyosón sétáló Krisztina út közben azon tűnődik, milyen meleg érzetet ad a vár fával burkolt folyosója, „remek volt a tervező” gondolta magában, „még a tűzesetekre is gondolt” fordult meg fejében, mikor áthaladt az egyik fehér márvány kővonalon, ami meggátolná az esetleges tűz továbbterjedését. Ugyan ilyen fehér márványból készült a vár egésze, minden tornya, lépcsője és fala.
EXTRA kérdés(ek):
Szerinted melyik a jobb? És miért tartod életképesebbnek a másikhoz képest?
Egyenlőre kihagytam belőle a másodikat, de az egész történetem ilyen. Folyton változnak a karakterek, helyszínek és kb miden. Nem akarok egy helyen megállni túl sokáig, illetve ha igen, (például egy városban) akkor folyamatosan ismertetem az új részeit és nem egyszerre zúdítom rá az emberre az összes leírást, hogy aztán elmesélhessem mi történik azon a 20 oldalnyi leírású helyen.
Hogy mi lesz belőle, milyen lesz, egyenlőre még nem érdekel, olyanra szeretném megalkotni, amilyennek nekem tetszik.
AZÉRT írtam, mert sajnos kevés emberrel tudom ezt megvitatni, ha bármilyen kérdésem, dilemmám van, nem igen tudok megbízható emberhez fordulni.
Emiatt jutott eszembe, hogy akkor több különböző ember véleményét kérem ki és azok alapján vonok majd le egy saját következtetést.
Ezért is KÖSZÖNÖM MINDEN válaszolómnak a hozzászólását. Sok segítséget kaptam. :) Hálás vagyok. És persze ha még van vélemény szívesen olvasom továbbra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!