Hogyan lehetne megoldani azt, amit például Amerikában, hogy a testnevelésóra után mindenkinek van ideje rendesen átöltözni és fürdeni?
Először is: Nem tudtam melyik témakör erre az alkalmas, itt konkrétan az amerikai "népet" hasonlítom össze kis hazánk szokásával, azaz avval, hogy van kb 5-10 perc arra, hogy átöltözzenek az emberek, befújják magukat, stb..
Szóval a lényeg: Külföldi országokban (biztosan nem mindenhol) meg van oldva az, hogy a diákoknak van idejük lezuhanyozni, átöltözni, és tisztán visszaülni a tanórákra. Nálunk az van kitalálva, hogy legyen minden nap egy 45 perces testnevelés óra, majd egy 10-15 perces szünet, ami semmire nem elég, csak arra, hogy átöltözz, befújd magad, és még büdösebben visszaülj a társaid köze. Mert bár elnyomja némileg a szagot, azért valljuk be, össze sem hasonlítható egy rendes zuhanyzással. Azt pláne logikátlannak tartom, hogy van, hogy 1. órában van a testnevelés óra, így konkrétan a diákok egész nap ott bűzölögnek a teremben. Szerencsére engem már nem érint ez a dolog (tavaly elballagtam gimnáziumból), de öcsémet igen (most lesz 5. osztályos), és anno pontosan tudom milyen kellemetlen szag volt a fiúöltözőben 1-1 kimerítő tesióra után, és a temérdek dezodor és spray sem volt elég ahhoz, hogy az izzadságot lemossa. A gond az idő, és sok helyen a zuhanyzók kiépítésének a hiánya.
Mit gondoltok, hogyan lehetne megoldani ezt a problémát?
Amerikában sincs idő zuhanyozni, mivel ott a szünetek csak 4-5 percesek. Én tudom, voltam kinnt cserediákként.
Nem lehet megoldani, a fiúöltöző már csak ilyen. Használjon dezodort, amugy meg mindenki más ugyanolyan büdös.
"és a temérdek dezodor és spray sem volt elég ahhoz, hogy az izzadságot lemossa"
Nem is arra találták ki, hogy "lemossa" az izzadságot. :-)
Zuhanyzó nálunk sem volt a gimiben, de az öltözőben három mosdókagyló az igen, így mosakodni tudtunk, és az bele is fért a 15 perces szünetbe még úgy is, hogy mi huszonnyolcan voltunk lányok az osztályban. Ha a hónod alatt megmosod magad, akkor már nem igazán marad kellemetlen szagod, másrészt egy bevizezett kéztörlővel áttörölheted a tested, ha mindenhol csupa izzadság vagy.
Nálatok erre sem volt lehetőség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!