Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Egy pályakezdőt a bérigényéről...

Egy pályakezdőt a bérigényéről faggatják, létezik erre "jó" válasz?

Figyelt kérdés
A statisztikák szerint az én szakterületemen 150 ezer nettót keresnek a pályakezdők, mennyire illik efelett mondani? 180-190 ezer környékén pofátlanság lenne, 8 órás munkarenddel? Sokat számít a megítélésemen, hogy mennyi az az összeg, amit bemondok? Hogy lehetne kideríteni, hogy hol van az a bizonyos határ, amibe még belemennek és már sokallják?
2015. júl. 3. 13:51
 1/8 anonim ***** válasza:

A bérigényt bruttóban szokták megadni, erre figyelj.

Mondhatsz többet, hátha bejön. :)

2015. júl. 3. 14:02
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem kérjél valamivel átlag alatt inkább. Ha más nem többet adnak.

Ezzel inkább azt is akarják mérni, hogy mennyire vagy szerény vagy se szerintem. Kicsit nagyképűnek tartanának, hogy hű tapasztalata sincs de átlag fölött kér.

Meg ha túl sokat mondasz lehet fel se vesznek mert más kevesebbet mondott nekik. (ugye az olcsóbb munkaerő jobban megéri nekik)

Egyébként arra figyelj, hogy ha a "hrssel" vagy főnökkel beszélsz akkor ő bruttóra gondol ilyenkor szóval ha nettóra azt emeld ki. (Ok: szerződésbe is így írják bele)

Én egyébként örülnék ha már ott tartanék, hogy ilyet kérdeznek...

2015. júl. 3. 14:10
 3/8 A kérdező kommentje:
#2 igazából én pont, hogy nem örülök ennek a kérdésnek, mert zavarba hoz, főleg, hogy még nem dolgoztam szakterületen és nem tudom a megfelelő választ. Inkább mondják ők az elképzeléseiket és én maximum rálicitálok egy kicsit. De tudok olyat, aki 800 nettót keres, olyat is aki 130 nettót a szakmában és így elég nehéz belőni, hogy melyik cégek még milyen nagyságú összegre nem húzzák a szájukat. Nyílván az én célom pedig a minél magasabb fizetés.
2015. júl. 3. 14:16
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha nagyon sokat mondasz, akkor lehet, hogy azonnal kizárod magad. Emellett érdemes szem előtt tartani azt is, hogy bizonyos munkakörökben egy nagyobb vállalatnál többet kereshetsz, amég egy kisebbnél kevesebbet ugyanazon munka végzésével.

Multi cégeknél várhatóan szintén nagyobb bért kérhetsz, mert jellemzően nagyobb piacra dolgoznak. Érdemes megfigyelni a vállalaton belüli fizetési szokásokat. Vannak helyek, ahol bőkezűbbek, itt akár beleférhet az átlag fizu+20% is. Pl egy német multinál lehet, hogy 250-et is simán kicsengetnek neked, amég lehet, hogy egy északkelet-magyarországi kisvállalatnál a 150 már nem fér bele. Inkább ezek alapján érdemes mérlegelni. Ez csak a személyes véleményem. És megkérdezheted tőlük is, hogy ők nagyságrendileg milyen összegre gondoltak.

2015. júl. 3. 14:18
 5/8 anonim ***** válasza:
Legalább a duplája.
2015. júl. 3. 14:26
 6/8 Perfectrush válasza:

Én megkérdeztem az interjúvoltató fickót egyik interjúm után és azt mondták, hogy azért kérdezik meg, hogy mennyi a bérigényed, hogy tisztában vagy-e azzal, hogy mennyit ér az a munka, amire te jelentkezel.

Úgyhogy az informáltságodról vagy annak hiányáról sokat elárulhat a bemondott összeged, illetve vissza is tudnak élni vele, ha ugye te 130-at mondasz, amikor ők úgy készültek,hogy a 160-at is megfizetnék érted.

Ha te pályakezdő vagy és az átlag 150 ezer, akkor javaslom, hogy mondj legalább annyit.

Ha többet mondasz, akkor 2 dolog történhet:

1. Vagy tényleg nagyon sokat mondtál és kiröhögnek (magukban) és nem hívnak vissza.

2. Helyben vagy telefonon megmondják, hogy nem tudnak 160-ért alkalmazni csak pl. 150-ért és akkor te dönthetsz.

A határt sose tudhatod, viszont ha tudod ezt a 150-es átlagot, akkor arra számolj rá maximum +30-at és mondd azt, hátha szerencséd lesz.

Szerintem ez még nem olyan sokkal több és valószínűleg a 2.-es dolog fog történni. :)

2015. júl. 3. 18:25
 7/8 Perfectrush válasza:

Még annyit hozzá tennék, hogy én is pályakezdő vagyok és rengeteg interjún vagyok túl.

Mondhatod nyugodtan nettóban az igényed, csak akkor mindenképp mondd előtte,hogy nettóról beszélsz.

Itt nem a szerénységed nézik, merj többet kérni.

(De ne sokkal, lásd előző kommentem)

Tudják,hogy pályakezdő vagy, tudják, hogy nincs munkahelyi tapasztalatod, ezért gyakorlatilag egy befektetés vagy, akit nulláról kell beépíteniük a rendszerükbe, tapasztalat ide-vagy oda, ha emberileg értelmesnek tűnsz és szimpatikus vagy, és nem mondasz valami borzasztóen irreális bérigényt, akkor felvesznek.

2015. júl. 3. 18:30
 8/8 anonim ***** válasza:
Írd azt, hogy fizessen annyit, amennyiért ő is szívesen elvégezné a munkát.
2015. júl. 4. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!