Ti milyen korban, korszakban élnétek legszívesebben (és melyik akkori országban)? A jelent kivéve.
Nekem így jó ahogy van, nem változtatnék semmin.
Egyébként mondjuk az első században jó lehetett azoknak, akik találkoztak Krisztussal :)
Az egyiptomi piramisok építése idején Egyiptomban. Így megtudnám milyen célt szolgáltak, vagy hogyan készült a Nagy piramisban az ezred milliméteres pontossággal megmunkált gránitkamra. Valamint megismerném az emberiségnek azt a történelmét amiről csak annyit tudunk biztosan ami tárgyi emlékek (pl. piramisok) fennmaradtak róla. Megtudnám hogy van-e közük a Marson látható piramisokhoz. A fennmaradt tárgyi bizonyítékok szerint fejlettebb civilizáció volt az mint gondolnánk.
Persze aztán visszajönnék a jelenbe.
Egyikben sem élnék, de kipróbálnám némelyiket egy időutazás adta lehetőségből. Az 1800-as évek közepe vonz leginkább, tetszenek az akkori ruhák, nagyon elegánsak, de abban az időben már elhagyták a kényelmetlen fűzőt és az abroncsot.
Tetszik a romantikája, elég volt, hogy a férfi adjon egy csókot a nő nyakára, vagy homlokára, vagy épp csak átölelje, és ettől már felpezsdült a vérük. (manapság ilyen bármelyik disco-ban megesik, még több is) Tetszik, hogy a nőknek nem lógott ki mindenük, ezért még sokkal izgalmasabbak voltak, volt értékük.
Nem vagyok prűd, nem öltözök nyakig garbóban nyáron, de kíváncsi lennék, hogy abban a korban valójában mit ért egy nő és mit kellett tennie azért, hogy beleszeressen egy férfi. Talán Angliát próbálnám ki.
Ez a Krisztusos tetszik :D én is szívesen találkoztam volna vele :D
Alig tudok választani, ami azt illeti mindegyik korban éltem volna, még ha egy kis időt is, hogy bepillantást nyerjek úgy mindenbe az adott korral kapcsolatban. Sajnos, amit a tankönyvekből és egyéb forrásokból tudunk, rettenetesen kevés. Mégis, azt hiszem, a legszívesebben a sötét középkornak nevezett történelmi időszakban éltem volna. Mert nagyon érdekel, milyen halálelméleti (nem tudom, van-e ilyen szó xdd) felfogások voltak akkor. Angliában, természeteseten és úgy, hogy én mentes lennék a kivégzéstől, szóval én halhatatlan lennék, mert azért ha belegondolunk, abban az időben igen csak nagy félelmetes öldöklések voltak. Illetve, a reneszánsz Itáliában is szívesen éltem volna, hogy megismerjem azt a sok tudományt és elméletet, meg a művészet... szóval, az az egyik legszebb művészettörténeti korszak, így vétek lenne kihagynom :D
És hogy még mindig legyen valami, szívesen bekukkantanék a 1920-as évek Amerikájába is :D Leginkább a zenék és a divat miatt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!