Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit adhatunk a hajléktalanokna...

Mit adhatunk a hajléktalanoknak és ha pénzt adok akkor mennyit?

Figyelt kérdés
Én általában nőkkel találkozok és nem bírom megállni ,hogy ne segítsek. De szeretnék egy kicsit jobban a segítségére lenni. Szállóba nem mennej mert állítólag ott lopnak. Értelmes válaszokat szeretnék és előre is nagyon köszönöm.

2015. jún. 29. 08:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg, hogy mire lenne szükségük.

Gondolom, általában ugyanarra mész és ugyanazokkal találkozol.

Aztán következő alkalommal elviszed nekik.

2015. jún. 29. 09:39
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen csak az a helyzet hogy nem mindig van ott és alig hagy szóhoz jutni meg nem nagyon értem.Valami olyasmit mond hogy:,,sokat sokat".Nehezen értem.Valami ötlet?
2015. jún. 29. 09:53
 3/13 anonim válasza:
"Szállóba nem mennej mert állítólag ott lopnak." Ezt ki mondta neked? Ha sok pénzed van inkább add valamelyik gyermekalapítványnak, ahol tényleg hatékonyan használhatják fel az érméid. Tudom nem illik általánosítani, de az utcán lévő emberek 90%-a azért nem szedi össze magát, és megy el közmunkásnak, mert nagyságrendekkel több pénzt tud összeszedni kéregetve. Minden átadott százas után az ő életstílusukat támogatod. Gondolkozz el ezen.
2015. jún. 29. 10:31
 4/13 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm ez tényleg sokat segített. De rajtuk akkor nem lehet segíteni más módon?:-(
2015. jún. 29. 10:47
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem adjál nyugodtan pénzt. Én az öregeknek szoktam adni. Ha valaki 70 éves nénike létére kint kéreget az utcasarkon, az biztos nem szórakozásból és nem is lustaságból csinálja.

Én általában olyan 200 Ft körüli összeget szoktam adni.

2015. jún. 29. 11:05
 6/13 anonim ***** válasza:
Arról nem beszélve hogy büdösek,koszosak,betegséget terjeszthetnek,beleszarnak a saját nadrágjukba...meg piásan,drogozva össze pisálják magukat..Tudod mit adj ezeknek? Egy golyót..."Sokat,sokat" Nem,hogy örülne hogy a semmiért kap pénzt,még sokat adjál neki,hogy mehessen inni...Régen én is adtam,de mivel tudtam elisszák,vittem ételhordóba kaját neki.Mikor odaadtam,szabályosan megsértődött,és félredobta,pedig nem maradék volt.Azóta észre sem veszem őket,meg nem szólok hozzájuk.
2015. jún. 29. 11:08
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.De akkor csak az időseknek adjak?Mert talán aki valamit csinál az is megérdemli nem?
2015. jún. 29. 11:22
 8/13 anonim ***** válasza:

A pénz a legegyszerűbb formája a segítségnek. Ne hallgass másokra, nyugodtan adj nekik pénzt - hogy milyen a jellemük és hogy mire költik, az már nem a te felelősséged.

Az igazi segítség persze az lenne, ha vissza tudnád vezetni őket a társadalomba, de ennek már állami feladatnak kéne lennie - lakhely biztosítása, képzés nyújtása, leszoktatni a deviáns viselkedési formákról, segíteni munkát keresni, és persze amíg nem áll lábra önállóan, addig anyagilag is támogatni. Mindez egy embernek túl sok.

Amit az egyes ember maximum tehet, az az alapvető fizikai szükségletek kielégítése: legyen mit ennie-innia, ne fagyjon meg.

2015. jún. 29. 11:44
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat de a pénzen és az élelmezésen kívűl mást nem lehet tenni?
2015. jún. 29. 14:19
 10/13 anonim ***** válasza:
Ha tényleg ennyire szívügyed, jelentkezz önkéntesnek valamelyik hajléktalanokkal foglalkozó szervezetnél, ebben a formában többet tudsz segíteni, mint egyénileg.
2015. jún. 29. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!