Híres emberek akik éltek valamilyen tudatmódosító szerrel?
elsősorban művészekre, írókra, fizikusokra vagy akár a társadalom tudományokban nagyot alkotókra gondolok.
pl:
Arthur Rimbaud és az Absinthe(fehér ürüm)
Sigmund Freud és a kokain
ilyen példákat tudnátok még írni nekem ?
Gyakorlatilag az összes költő, író, destő stb.
A legtöbb alkoholista, aztán jönnek a nemi betegek és drogfüggők (ópium, kokain, lsd, meszkalin - ki mit szeret).
Ady- alkohol, Mikszáth - dohány, alkohol, Van Gogh - alkohol, Picasso: mind a három korszakában külön-külön féle drogot szívott (a pénzétől függött mit, a fogyasztott drog jellemzően kötődik a stílusaihoz - kék, rózsaszín és kubista), de ha beírod a keresőbe a kulcsszavakat, tuti kilistázza nagy tételben!
Kosztolányi Dezső: ópium, morfium, nikotin, alkohol, antropirin, válium.
Hunter S. Thomson: szinte minden, amit el lehetett érni.
Lewis Carrol: Meszkalin.
Krúdy Gyula: alkohol.
köszönöm a válaszokat.
antropirinről még nem is hallottam pedig azt feltételeztem magamról jártas vagyok a témában.
Az antropirin a csattanómaszlag, a bolonditó beléndek és más egyébb növény alkoidja, erős deliráns szer. Kosztolányi a Mérgek litániája című versében említi, ahogy az összes többi általa kedvelt szert.
Egyébként az abszint nem egy különszer, és tévhit az, hogy a fehérürömben lévő tujonnak bármiféle nagyobb hatása lenne az idegrendszere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!