Milyen ajándékot hozzak családnak/barátoknak Erdélyből?
Figyelt kérdés
Jövőhéten nagynénémékkel megyek erdélybe, kb 5 napra. Azt is szeretném kérdezni, hogy mik azok a helyek, amiket feltétlenül nézzünk meg? És azt, hogy milyen "szuvenírt" hozzak az itthoniaknak? Tavaj anyának kenyérkosarat, az öcséméknek meg hűtőmágnest hoztam. Idén valami ilyesmire gondoltam: Anyának egy rongyszőnyeg, a nevelőapámnak felespohár-készlet, az öcsémékét még nem tudom. Légyszi segítsetek, mert bizonytalan vagyok ezzel kapcsolatban. Ja, és 2 kisgyerekkel megyünk, szóval páleszt lehetőleg ne írjatok. :) Köszi2015. jún. 24. 10:50
1/4 anonim válasza:
Erdély azért nagyobb annál, hogy csak úgy 5 nap alatt végig lehetne nézni. Kérdés, hogy pontosan merre fele mentek. Hozhatsz ordát, sót (sóbányák), (ha bevállalós vagy) vargánya, lekvár. Egyébként ha kocsival mentek folyamatosan bazárokon keresztül fogtok haladni, szóval lesz választék mindenféle csecsebecséből.
Én Kolozsváron például egy bőr övet vettem.
2/4 anonim válasza:
Én is csak 5 napig voltam Erdélyben,és sok szépet láttam. Mi elég sokfele voltunk, Aradon,Marosvásárhelyen,Marosillyén,Szovátán,stb. Ami nagyon-nagyon tetszett az a Békás-szoros volt,azt nagyon ajánlom,illetve a tordai Sóbánya is eszméletlen volt. Sok-sok várost is meglátogattunk,és ahogy az előttem szóló írta,tényleg rengeteg kirakodóvásár lesz ahol nagyon sok minden van. Nekünk a szállásunk Torockón volt,ott mindenképpen ajánlom a Székely-kő megmászását,ha szerettek túrázni és egy egész napot rááldoznátok. Rengeteg gyönyörű hely van Erdélyben, unatkozni nem fogtok,bár nekem is kevés volt az 5 nap,maradtam volna még. Én Anyukámnak egy díszt hoztam a Gyilkos-tónál lévő kirakodóvásárból, Apukámnak sompálinkát ami eszméletlen finom,testvéreimnek mágnest,karkötőt és nagyszüleimnek is mágnest,meg persze vettem helyi csokikat,sütiket még ajándékba. Kellemes időtöltést! :)
3/4 anonim válasza:
Ha Korondon megfordultok, ott 200000 tonna szuvenír van.
4/4 anonim válasza:
Sompálinkát vagy áfonyapálinkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!