Miért annyira ostobák az emberek, hogy a minőségi termékek helyett az agyonreklámozott bóvlit veszik meg?
Amiről eszembe jutott: van egy cég aminek a webböngészős játékai nemcsak, hogy rosszak de még agyon spammelnek a reklámjaival mindent és ráadásul olyan ordenáré nyelvhelyességi hibákkal, hogy aki fordította azt általános elsőbe se lehetett volna engedni (magyar fordította). Ezzel szemben vannak ugyanolyan stílusú, ugyanúgy magyar webböngészős játékok amik valóban minőségiek de nem reklámozzák őket így azokkal a játékokkal kevesen játszanak. Millió ilyen példa van: BiteFight - MonstersGame vagy BattleKnight - KnightFight
A grafikáról talán már lehet sejteni, hogy a 2. a minőségi játék és az első a bóvli.
Szerintem MINDENBEN így van ez. csak kár, hogy pont a vacak játékoknél hoztad ezt fel..
akik ilyen játékokat játszanak és az életük lemegy a gép előtt, na azokat is az emberiség selejteinek gondolom.
Mivel az emberek első sorban arról tudnak, amit reklámoznak nekik. Itt ez a Sony-s példa. Valószínű, hogy én is a Sony-t venném meg, ha lenne pénzem, nem a másikat, aminek nem ismerem a márkáját, mivel nem értek hozzá, nem tudom ránézésre, vagy leírás alapján eldönteni, hogy melyik a jobb. Ettől én nem vagyok ostoba, csak ehhez pont nem értek. Ha itt lenne viszont előttem két női táska, egy márkás, és egy nem márkás, akkor a márka figyelembevétele nélkül el tudnám dönteni, hogy melyik a jobb, mert van tapasztalatom.
Nem kéne így leminősíteni az embereket. Gondolom, te férfi vagy (javíts ki, ha tévedek), és esetleg egy mosópor vásárlásnál te is a reklámokból szerzett tudásodra, vagy az árra hagyatkoznál, máshogy nem tudnád eldönteni, hogy melyik a minőségi. Én viszont tudnám, de csakis onnan, hogy próbáltam már vacakot is, jót is, és tudom, hogy melyikek azok, amik jó, és melyikek nem.
Azért műszaki cikkeknél inkább megveszi az ember a drágábbat, mint az olcsóbb "noname" terméket, amire még garancia sincs és lehet, hogy fél év múlva megadja magát, és onnantól már nem számít annyira "előnyös vételnek".
Sajnos, sokszor igaz a mondás, hogy olcsó húsnak híg a leve...
De olcsóbb dolgoknál valóban megéri kipróbálni az olcsóbb márkákat is (nem azonnal feltölteni velük a spájzat, hanem csak egy próba dobozt venni), mert lehet, hogy azok jobban bejönnek, mint a drágább társaik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!