Miért sznoboz le mindenki csak azért, mert szeretem a minőségi dolgokat?
Mert irigyek... Az ilyesmivel nem kell foglalkozni, én is szeretem a minőségi dolgokat, sőt, már-már betegesen rajongok értük...
Viszont a viselkedésedtől is függ, ha minden héten veszel valamit és azt látványosan mások orra alá dörgölöd, akkor jogosan sznoboznak le.
Nekem nem az a lényeg, hogy ott legyen pl. a ruhán a márkajel, hanem hogy jól érezzem benne magam. És pl. egy minőségi ruhának teljesen más a tapintása, mint egy olcsónak, így teljesen más érzés is benne lenni. Persze nem is mindig kell, hogy márkás legyen, simán felveszem az áruházi dolgokat, ha úgy ítélem meg, hogy jó a minősége. Vagy ha megtetszik egy ruha nagyon, akkor megveszem, ha még a kínaiban van, akkor is.
Cipőknél is nem azért veszek márkásakat, hogy felvágjak vele, hanem mert szerintem nincs fontosabb egy kényelmes, jó minőségű cipőnél. Sok bajt meg lehet vele előzni.
Vagy ételeknél is simán megveszem a 100 Ft-os mirelit halrudat, ha nincs másik, és ha ízlik, akkor legközelebb is azt veszem, mivel olcsó, de ha ehetetlen, akkor nyilván legközelebb a 600 Ft-osat rakom a kosaramba.
Szóval ha van minőségi áru olcsón, akkor azt veszem.
És inkább van 1 kabátom, mint 3, vagy inkább veszek egy hónapban 1x minőségi bort, mint 3x rosszat. De mondom, ha van olcsóbban olyan, ami ízlik/tetszik, akkor megveszem azt, nem teszem csak azért vissza a polcra, mert noname márkája van.
Reag erre: A kérdező kommentje
Én is ugyanígy élek, mint Te. És akinek ez nem tetszik, azt kerülöm. Ez nem sznobizmus. Igényesség. Így hívják.
Valamelyik előttem szólónak igaza van az irigységgel, ez gyakori. Van aki nem is a cuccokra irigy, inkább a lelki erődre, hogy takarékoskodni tudsz rájuk. De az ilyennek is legyen az ő baja. Nem muszáj vele kommunikálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!