Milyen cigány szokásokat, babonákat ismertek?
Babona: "Ha nem lopod a paraszttól, amit csak lehet, akkor majd ellopja más. Ergo semmi rossz nincs ebben."
" Ha nem vagy agresszív bunkó, akkor nem vagy életre való."
Magyar verés
kötözködés
pénzzel pózolás -.-
Én egyszer az egyetemen erreől írtam egy házidolgozatot. Sokra nem emlékszem,csak néhányra.
Például nem vághattá le a lányoka hajukat, mert akkor kitagadta a közösség. A halottak temetésén vidámbulit tartottak, mert a halál nem az élet vége, hanme valami újnak a kezdete. Halottak napján az udvaron megterített asztallal várják a visszatérő szereteiket. A lányok onnantól kezdve, hogy nagylánnyá váltak csak szoknyát hordhatnak, ezzel adva tuttára a világnak, hogy eladósorba kerültek, ezt egyébként az egyik tanítványom mesélte. És innentől kezdve nem járhatnak a lányok az utcán egyedül, nehogy elrabolják őket.
Most más nem jut eszembe, de ha érdekel előkeresem a könyvet, amiben ezeket olvastam.
egy igazi cigány szakánykönyv így kezdődik:
"Lopj egy tyúkot"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!