Ismer valaki olyat Magyarországon, akinek 5-öse volt a lottón? Soha nem hallottam ilyenről, kételkedek benne hogy van ilyen.
Miért lenne megbundázva.
Számolj inkább.
A lehetőségek száma = 90*89*88*87*86 = 5273912160
1 év 52 hét, vagyis 101421388 évig kéne játszanod, hogy statisztikailag 5-ösöd legyen.
Ha valaki 40 évig lottózik, akkor 2535535 életre lenne szüksége.
Más megközelítésből, ha az országban 5 millióan lottóznak 1 szelvénnyel, akkor az 1055 húzás, vagyis reálisan bő 3 évente van 5-ös találat. Persze, lehet sokam nem 1, hanem sok szelvénnyel játszanak, erre nem találtam most adatokat és ennyire nem is fogok utána nézni.
@11. Előbb talán tanulj meg számolni, mielőtt azt modnod másnak, hogy idézem: "számolj inkább" ! :D
Az összes lehetőségek száma 90 alatt az 5 = 43949268.
Ez sem kevés. És valóban, ennyi lehetőség közül nem csoda, hogy 10 milliós (annyi sem) országban ritka esemény az 5-ös.
A konteókban szerintem meg azok hisznek, akiknek foglamuk sincs pl erről a tényről...
#13:
A #11 vagyok. Igen, igazad van, köszi a javítást, elfelejtettem 5*4*3*2*1-el osztani, mivel itt nem számít a számok sorrendje, de igazából nem is ez a lényeg, hanem az, hogy felesleges összeesküvés elméleteket gyártani a lottóhúzással kapcsolatban.
Amit nem a saját szemével lát az ember, azt nehezen hiszi el. Ez is ilyen eset. Néha valakinek mégis meg kell nyernie a lottót, mert különben rossz lenne a PR-ja és nem sokan lottóznának. Ha valaki megnyeri, akkor is csak a hírekből tudjuk, hogy volt 5 találatos. Emiatt valahol jogos lehetne azt hinni, hogy senki nem nyer, csak bejelentik, mintha nyert volna valaki. Ezzel csak az lenne a necces, ha valaki tényleg nyerne és nem fizetnék ki, mert akkor elmenne a sajtóhoz és kiteregetne. Ugyanez lenne, ha csalnának, manipulálnának a sorsolással, mert valaki ott dolgozó biztos, hogy már megszellőztette volna és kitörne a botrány. A nyeremény csak egy töredéke a lottószelvényekből származó bevételeknek.
Ezek miatt nincs értelme csalniuk.
Ahogy haladunk előre az időben, egyre több kombinációt próbál meg egyre több ember, ez pedig jelentősen növeli az esélyét annak, hogy végül valakinek kihúzzák a számait.
05-21 14:11
"elmenne a sajtóhoz"
ha eltudna menni,úgy van ez hogy amikor találkozik a zrt embereivel,azok a nyertest elteszik lábalól,és kitalálnak v mi mesét hogy ez meg az nyerte meg ozt sehol semmi..
Veled mi van hogy ezeket a összeesküvéses baromságaidat minden lottós kérdésnél elkezdet híresztelni?
Üldözési mániád van, kezelted magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!