Mi lehet igaz Mátyás királyról, vagy mire fel dicsőítették annyira?
Figyelt kérdés
ugye mindenkinek felötlik a kép Hunyadi Mátyásról mint az egyetlen "igazságos" királyunkról. erre nagyban közrejátszanak a mesék amik az állítólagos kalandjait mondják el. nem tudom a a mese honnan építkezik, mondákból, hallott történetekből, talán, de ennyi erővel talán nem is többek mint más népmesék. halottam egy másik végletet is hogy a mi Mátyásunk igencsak zsarnok volt és közel sem olyan igazságos és kedves jószívű mint amilyennek ábrázolják. arra lennék kíváncsi hogy aki tudja, vagy ha nem is csak hogy látjátok, mennyi igaz ezekből, milyen lehetett valójában? tényleg járkált álruhában és keveredett éles helyzetekbe vagy ez már csak kis hozzátoldás? viszont ha nem is volt olyan mint amelyennek ismerte meg később a világ, miért maradt olyan kiemelt figura mégis? volt előtte is utána is sok király akikről ugyanígy szövögethettek volna bármit, értitek. köszi a válaszokat aki tud segíteni, vagy csak leírja a véleményét:)2010. febr. 23. 20:07
11/11 anonim válasza:
Tény,hogy Mátyás után nem igazán sikerült egy háborút sem megnyernünk,valamint az akkori hadsereg az egyik legjobb volt Európában.Ezenkívül sikeresen megvédte az országot a töröktől,még Bécset is elfoglalta,majdnem német-római császár lett.Szerintem nehéz lenne nála jobb magyar királyt találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!