Az ezredik "evolúció-isten" fight után, kezdem nagyon unni ezeket a kérdéseket. De könyörgöm, ha már a bibliai istenségre gondolnak, akkor mi a rákért nem tudják nagy betűvel leírni?
Mert neten más szabályok vannak, mint a kézzel írott nyelvben. Ha én azt írom, "h" akkor mindenki tudja, "hogy". :)
Vannak szabályok, amik átterjedtek a netre is, de itt egy elég erősen lazított szabályrendszer uralkodik egy olyan szempontjából, aki nem igazán ért hozzá. Mert bizony egy oldalról könnyítenek, másik oldalról viszont van egy rakat új szó, rövidítés, szleng...
Egy fórumon elég megterhelő lenne és fölösleges is, a magyar nyelv minden apróságát betartani.
De gyakran olyan gyorsan pörög egy adott topik, hogy az ember kénytelen gyorsabban megírni valamit, mint ahogy jóformán kimondaná, ugyanis ha már tíz másik komment születik idő közben, akkor bizony ügyefogyottá válik az írandója.
Nem véletlen terjedt el az állandó tegeződés a virtuális térben. Itt általában az emberek ismeretlenül is "haveriasan", ez miatt nem is köt minket egy hivatalos formula köteléke. Például kötve hiszem, hogy két tanuló mondjuk mondjuk úgy fog beszélni egy fórumon a pedagógusról, hogy Király József Tanár Úr. Hanem jó esetben is józsi bá, akár szóban... Ja és beszédben sem használunk nagy vagy kis betűt. A gyors írás közben pedig én rendszeresen el szoktam ütni a shiftet. Sokszor magam sem használom.
Egyébként ahogy a beszédnek, ugyanúgy a papír alapú írásnak, valamint a virtuális térnek is megvannak a maga nyelvi, fogalmazási szabályai, ha ezt nem ismered, az a Te bajod, nem tudsz elsajátítani 15 év alatt egy szabályrendszert.
úgyh lolxd
"Kedves utolsó, ugye te is tudod, mekkora baromság, amit írtál."
Szerintem kőbunkó vagy :D Erről persze vitatkozhatnánk egy darabig, minthogy arról is, ki járatja le magát jobban: aki kisbetűvel írja, vagy aki képes erről új kérdést kiírni. Amikor nincs is igazából kérdeznivalója, csak kötekedni akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!