Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Titeket is nagyon frusztrál,...

Megadeth18 kérdése:

Titeket is nagyon frusztrál, hogy ez a generáció nem tud helyesen írni?

Figyelt kérdés
A legidegesítőbb, ha valaki azt, hogy 'mondd el', egy d-vel írja: "Halod, mond már el". De láttam már olyat, hogy "létszives" , "gyóccertár" stb. Ez engem olyan mérhetetlenül frusztrál, hogy legszívesebben minden alkalommal bezúznék 4 db bolti kirakatot. Ti hogy vagytok vele?

2015. ápr. 25. 14:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

Igen, 50 év múlva biztos, de most nem 50 év múlva van. Na de átfordítom magyarra amit írtál most. Sikerült megfejtenem.

Eredeti: "Köszönöm hogy valaki egyetért velem igen pontosan erre akartam kilyukadni, hogy ami most fontos nekünk és magyar nyelvet és helyesírást értünk alatta,lehet hogy 50-100 év múlva teljesen más szavak alkotják majd"

Fordítás: Köszönöm, hogy valaki egyetért velem. Igen, pontosan erre akartam kilyukadni, hogy ami most fontos nekünk és magyar nyelvet és helyesírást értünk alatta, azt lehet, hogy 50-100 év múlva teljesen más szavak alkotják majd.

Na mondjuk annyit hozzátennék, hogy biztos, hogy nem fogják más szavak alkotni, az alap szókészletünk több mint 1500 éves, a helyesírásuk változhat esetleg, de ez sem hiszem, hogy gyökeresen más lesz, maximum elmozdulhat kicsit jobban a hangjelölő írás felé. Amúgy nálad megint tipikusan az a probléma, hogy nem tudsz fogalmazni, mondatot tagolni és képtelen vagy kifejezni magadat.

2015. ápr. 26. 19:38
 12/14 anonim ***** válasza:
27%
Én 33 éves nő vagyok sokat küzdök a helyes írásommal, mivel beszéd hibás vagyok.Kimondani sem tudom rendesen amit szeretnék nem hogy leírjam.De igyekszem.Többször átolvasom amit leírok.De így sem sikerül mindig.Általában ha hozásszolok valamihez kapom a vissza jelzéseket a hibákról.Ettől még lehet rendes életet élni szerintem.Néha én is szoktam rövidíteni Pl: mobilon sms-nél jól jön.
2015. ápr. 26. 22:32
 13/14 A kérdező kommentje:
Nem a rövidítésekre gondolok. De azt, hogy valaki azt írja, hogy "szia, mond". Ki? E/3-ba beszélsz, legalább E/2-őt használnál - ez a véleményem ilyenkor. Megértem azt is, hogy létszives. De ha egyszer ez két külön szó, hogy "légy szíves" akkor írja már ki a barom. A lécci-vel nincs bajom sms-ben, tudom, hogy halál telefonon bepötyögni sok mindent. De ha már kíírja, hogy "létszives" akkor már ugyanannyi fáradsággal helyesen is tudná.
2015. ápr. 30. 12:18
 14/14 anonim ***** válasza:
25%
Amit akar mondani ettől függetlenül megérted? Ha igen szerintem akkor nincs gond.
2015. ápr. 30. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!