Vélemények a lomtalanításról, és arról, hogy a kidobott dolgokat mások összeszedik és hazaviszik, illetve arról, hogy ez bűncselekménynek számít?
Hogy mi számít bűncselekménynek, hagyjuk. Egy eszement kormány ellentmondásos, hibás, öntörvényű használhatatlan törvényeiről, amit elsőnek az alkotója nem tart be, fölösleges beszélni.
A lomtalanítás elvileg jó. De lehet pocsék módon csinálni. Van ahol jól csinálják, van ahol rosszul. Ha kiválogatják a lomot, elvileg jó, mert hasznosul. De nem mindegy, hogyan. Iparszerű üzletet csinálni belőle, ahol a "forrás" helyén mérhetetlen kuplerájt hagynak, a begyűjtött holmit drágábban adják el, és alapvetően becsapásnak használják, az nagyon rossz.
A lomtalanításnak a ma legtöbb helyen megvalósuló módja elképesztően rossz, de nem a lomisok, hanem a dilettáns kivitelezése miatt.
Amikor kicsi voltam, en is mentem a nagypapammal kincsekre vadaszni a lomok kozott. Nem azert, mert raszorultunk, egyszeruen jo moka volt es egy csomo erdekes es hasznos dolgot hoztunk haza.
Aztan egyre inkabb atkerult mindenfele "erdekes" figura kezebe a dolog, ma mar felosztjak egymas kozott a teruleteket es ugy orzik, mint az aranybanyat. Sajnos ezek az emberek nem mindig csak a lomokat gyujtik ossze es gyakran mindent szethordanak, szemetet hagynak mindenhol. Ettol fuggetlenul nem sajnalom toluk, vigyek nyugodtan es hulyesegnek tartom, hogy torvennyel probaljak tiltani.
Tisztázzuk előre! NEM szokásom lomizni, de kórházba kellett mennem nemrég és a várakozási időt azzal csaptam el, hogy szétnéztem miket dobálnak ki az emberek!
Nem csak szemetet dobnak ki. Én kb egy hónapja jártam pesten a 10 kerben, mikor lomtalanítás volt. Az egyik ház előtt a kupacban 5db olyan női táska volt amiben még a papír és a páraelszívó golyócskák is benne voltak, vagyis csak az árcímke hiányzott róluk, mai divatos kis táskák. Szóval, van amikor tényleg gondolkozás nélkül mindent kidobálnak.
Szerintem a kormány nem a "kisembereket" akarta ezzel büntetni, hanem a lomizásból hasznot húzó chigányokat. Mert nem egyszer voltam szem és fültanúja a belvárosban amikor szó szerint ökölharc folyt egy kupacért. Az emberek félnek a lomokat "lefoglalóktól", mert azok néha rosszabbak mint az acsarkodó kutyák. Amikor a táskákat találtam akkor csak néztem messziről a pakolókat mikor odajött hozzám egy bácsi, és megkérdezte kérem-e az általa már nem használt lábasokat? Mikor elfogadtam a lomisok vérszemet kaptak és majdnem elvették tőlem...
Pont most vettem használtan két kabátot. :D
Viszont az baromi idegesítő, mikor csigány családok költöznek be az utcába, gyerekekkel, mindennel együtt, szemetelnek, balhéznak, mert a holmira várnak. Na azt én sem engedném, gusztustalanok.
Ne feledjük: a kidobott holmi újrahasznosítása biznisz!
Ha az államnak érdekeltsége van a szemétválogatóban, így akarja hasznát maximalizálni. Nem a közterület tisztántartása az igazi indok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!