Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ki alkotta meg a Star Trek-et?...

Paracletos kérdése:

Ki alkotta meg a Star Trek-et? Ki volt az aki megálmodta ezt az egészet? Hogyan előzte meg ennyire a korát és hogyan jött az agyából ennyi sorozat, ennyi történet?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 20. 14:43
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Nyilvan nem egy ember irta az osszeset.

A 'hogyan elozte meg ennyire a korat' kerdest nem is tudom ertelmezni. A science ficion alapvetoen errol szol, 'korat megelozo' otletekrol, amelyek vagy megvalosulnak, vagy sem. A Star Trek kb. 1%-ban valosult eddig meg... nincs sem 'terhajtomu', se 'transzporter', se 'phaser', se varosnyi meretu urhajok, stb. stb. stb.

Ha mar korukat megelozo irokrol beszelunk, javaslom olvass Verne-t - na az aztan scifi volt a maga koraban!

2015. ápr. 20. 15:14
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Gene Roddenberryé volt az ötlet. Nem előzte meg a korát egyáltalán, a '60-as évek tipikus sci-fije volt, mai szemmel kicsit naiv. Nyilván nem ő találta ki az összes történetet, 40 év alatt több tucat (talán több száz is) író dolgozott a sorozaton, plusz bárki beküldhetett sztori ötletet a Paramountnak. A tévésorozatok írása mindig csapatmunka, a Simpsonst pl. 200-an írják.
2015. ápr. 20. 16:00
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg az 2001: Űrodüsszeiát. Kicsit reálisabban kezelte a film a dolgokat és hihetetlen sok minden megvalósult belőle.
2015. ápr. 20. 16:04
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

#1: A datapad megvalósult (tablet), a transzporterhez pedig közel jár a tudomány. (Élettelen dolgokat már tudnak továbbítani úgy, hogy lebontják, a fogadó oldalon pedig újraépítik 3D nyomtatóval.) Phaserhez hasonló technológia is van, Tesla-féle "halálsugár", ami részecskesugarat lő ki.

Városnyi űrhajók pedig a Trekben sincsenek, egy Csillagflotta hajó kb 700 méter, egy Borg kocka is kb. ekkora, a Klingon, Jemhadar, Romulan, stb. hajók pedig kisebbek.

2015. ápr. 20. 16:05
 5/8 anonim ***** válasza:
...ja és persze a replikátor felé is hatalmas lépés volt a 3D nyomtató feltalálása. Már tudnak ehető dolgokat nyomtatni vele.
2015. ápr. 20. 16:08
 6/8 anonim ***** válasza:

Először is, ha menézed a TOS-t, egy csomó minden ott még nincs.

-A replikátorok későbbi ötlet. Kajaszintetizáló volt, replikátor még nem.

-Nincsen még jelvényeken át történő kommunikáció

Eleinte nem is Spock lett volna a hideg-rideg karakter, hanem egy nő, csak a közönség azt jelezte vissza a pilot után hogy "nem tud vele azonosulni" úgyhogy átírták.

Gener Rodenberry az egyik nagy agy mőögötte, de nyilván volt egy egész teamje. Pl. tőle származik a szabáj, hogy ha a színésztől azt várod, hogy jól dolgozzon, akkor a szemét és a száját szabadon kell hagyni.

De ugyanakkor egy csomószor maguk a színészek is beleszóltak, hogy ők hogy látják az adott karaktert, improvizáltak, stb. Shatner pl. ha nem lenne, ki kellene találni.

Van ebből egy egész emlék-dokumantumfilm, asszem aza címe, hogy "A Star Trek bűvületében". Ebben részletes választ kapsz mindenre.

2015. máj. 1. 10:57
 7/8 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat!

A TOS-sal kezdtem, úgy éreztem, hogy nagyon jó és sajnáltam amikor vége lett. Féltem picit, hogy nem fog tetszeni a többi..

Aztán végignéztem a TNG-t még inkább tetszett, úgy éreztem, hogy az a kedvencem, nagyon sajnáltam amikor vége lett és nagyon féltem, hogy nem fog tetszeni a többi.

Most a Voyager 7. évad közepén járok és most ez tetszik a legjobban! Nagyon-nagyon fogom sajnálni ha vége lesz és nagyon félek, hogy a DS9 és az Enterprise nem fog ennyire tetszeni....

2015. máj. 11. 08:09
 8/8 anonim válasza:

Azért a Star Trekben is voltak technikai vívmányok...

Mint ahogy előttem írták, replikátorok az eredeti sorozatban illetve az Enterpriseban nem voltak, az Enterprise pedig az összes sorozat előtt játszódik időben, mégis az a sorozat készült el legutoljára.

A Star Trek Enterpriseban Föderáció sem volt, ennek a sorozatnak az eseményei váltják ki végül a Föderáció megalakulását.

A replikátor végül az egész alfa kvadránsban alapvetővé válik míg a Delta kvadránsban ölni is képesek érte, mert ott még sok fajnál jelen van az éhezés, ivóvíz készletek korlátozottan érhetőek el, e miatt háborúk dúlnak. Ez a kvadráns 100 évvel le van maradva a többihez képest.

De rengeteg az ellent mondás a sorozatok között, főleg az Enterpriseban. Az Enterprise szerint 100 évvel korábban veszik fel a kapcsolatokat a klingonokkal míg a TNG szerint a klingon-föderációs háborút pont az elsődleges irányelv hiánya okozza, de egy későbbi korszakban.

Az utolsó 2 film meg teljesen szakított a többi filmmel és sorozattal, de elvileg az új show-k már vissza térnek a régi történetekhez.

2015. júl. 18. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!