Nyári munkát keresek Sopron környékén, valaki segítene?
"Munkavállalóként munkaviszonyba főszabály szerint akkor léphetsz, ha a 16. életéved betöltötted. Abban az esetben azonban, ha már elmúltál 15 éves és általános iskolában, vagy szakiskolában, illetve középiskolában (gimnáziumban, szakközépiskolában) nappali tagozaton tanulsz, az iskolai szünetek alatt (nyári szünet, téli szünet) szintén létesíthetsz munkaviszonyt. További lényeges feltétel, hogy a 16 éves korod alatti, szünidő alatti munkavégzésedhez a munkáltatódnak be kell szereznie a szüleid hozzájárulását is [A Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény (továbbiakban: Mt.) 72. §-a]."
Menj el diákszövetkezetekhez, jelentkezz be, és jelezd hogy nyáron munkát vállalnál. Nézd meg melyikhez mész mert van amelyik kiköti hogy csak 16 év felettieket foglalkoztat. Amúgy nem sok jóval biztatlak, nagyon nehéz ilyen fiatalon diákmelót találni. Inkább ne számíts rá.
Jajj de pozitív emberek vannak itt...
tisztában vagyok azzal, hogy csak szülői beleegyezéssel vállalhatok munkát. Lényegében azért írtam ide és amiatt nem jelentkeztem közvetítőhöz, mert elsősorban lovardában dolgoznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!