Győr vagy Sopron?

Figyelt kérdés
Férjem Ausztiában fog dolgozni, ezért a határ mellé szeretnék költözni két kisfiammal. Ezen a két városon gondolkodom, egyiket se ismerem sajnos. Tudna valaki mondani pár szót melyik élhetőbb egy kisgyerekes családnak, melyiknek milyen pozitivumai,-negatívumai vannak? Nagyon köszönöm a válaszokat!
2015. ápr. 17. 18:31
 1/10 anonim ***** válasza:
53%

Én soproni vagyok, de már Bécsben élünk. Tudnék otthonról is ingázni, de vagy haza kellene költöznöm a szülői házba, amit nem akarok, vagy albit kéne fizetnem, ami nem érné meg.

Még nekünk, soproniaknak is nagyon keresgélni kell az ismerősök, rokonok között ha normális áron akarunk albit. A soproni albérlet árak majdnem a bécsi árakkal vannak egyszinten, főleg ha az ingázást is beleszámoljuk.

[link]

Sopron egyébként nagyon jó hely, ha tehetem mindig hazaugrok. Győrt nem ismerem, ott talán lehet normálisabb áron is találni.

2015. ápr. 17. 19:04
 2/10 anonim ***** válasza:
Egyébként miért nem költöztök oda ahol a férjed fog dolgozni? A gyerekeknek hatalmas előny lenne az életben ha felnőtt korukra folyékonyan menne nekik a német nyelv.
2015. ápr. 17. 19:06
 3/10 anonim ***** válasza:

Amit Digo írt az sajnos igaz, rohadt drága az albérlet, pont az olyan ingázók miatt, mint amilyen a férjed is lesz, ez a határ közelségének a hátránya. Átlagban Győr-M. S. megyében a legdrágábbak az albérletek Magyarországon. Én itt (Sopron) vagyok egyetemista, de valószínű, hogy pont emiatt fogok haza költözni és munkát vállalni ha végzek, mert értelmes emberi áron nem lehet albit találni. Győr szerintem messze van az ingázáshoz. Jobban jártok ha kiköltöztök... Am szép város, viszonylag nyugis én szeretek itt lakni. Tényleg közel sincs a suttyó nagyvárosi élethez, mégis minden van ami kell. :D Szép, élhető város!

Múltkor egy szobát néztem 50, télen: 60 lett volna, egy koszos, sötét, ős régi bútorokkal felszerelt kis lyukban, ahol még dohányoztak is, hihetetlen. Egyik ismerősöm Pesten 40-ért egy új építésű lakásban lakott a tulajjal együtt. Amikor megláttam milyen jó kis lakás nem hittem el, hogy 40-et fizet mindennel együtt.

2015. ápr. 17. 19:37
 4/10 A kérdező kommentje:
Mi most költözünk vissza Németországból, én nagyon nem szeretek külföldiként élni. A gyerekek tudnak németül, ezért is néztem ezt a két várost, mert itt vannak kéttannyelvű iskolák.
2015. ápr. 17. 19:42
 5/10 anonim ***** válasza:
47%
Ha a férjed napi(?) szinten akar ingázni győrből a fél napját utazással tölti. Megéri ez?
2015. ápr. 17. 20:02
 6/10 anonim ***** válasza:
47%
Mondjuk ha nem közvetlen sopronba, hanem pl harkára, vagy Balfra költöztök ott valamivel olcsóbb az albérlet. Viszont az falu, igaz hogy jóval Európaibb mint kelet MO, de össze sem lehet hasonlítani sopronnal.
2015. ápr. 17. 20:11
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem, tudjuk hogy a napi szintű ingázás nem jönne össze, így elsőre úgy tervezzük hogy hetente jönne haza. Még nem éltem így, nem tudom mennyire életképes, de jobb nem jutott eszembe.
2015. ápr. 17. 22:46
 8/10 anonim ***** válasza:
Mi volt a gond a külföldön éléssel németben? Honvágy?
2015. ápr. 17. 22:55
 9/10 A kérdező kommentje:
A honvágy is közrejátszik, de inkább maga a külföldiként való élés nem tetszik. Nem szeretem hogy magyar magyarral barátkozi, lengyel lengyellel, német némettel. Egyetlen magyar ismerősömnek sincs igazi német barátja. Elbeszélgetnek, elhülyéskednek velünk,de ennyi. Utálom a muszály emberi kapcsolatokat amiket itt látok, csak azért hogy legyenek "haverok". Lehet az a baj hogy mi kimondottan törzsgyökeres német vidéken élünk, nagyon kevés külföldivel, így ezen a környéken egyáltalán nem olyan természetes ha valaki nem német. A legrosszabb pedig az hogy minimális lehetőségem sincs a szakmámban dolgozni és látom hogy banki szakemberek pékségi eladók, kasszások, felszolgálók lettek és ez a maximum amit elérhetek én is. (Sajnos nem vagyok egy okos orvos stb.)Én így nem tudom elképzelni a jövőm mint emberi kapcsolatok terén, mint szakmát illetően lekorlátozottan élni.
2015. ápr. 18. 13:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Megértem. Van előnye ès hátránya is a dolognak, nekem itt szerencsére sok barátom van, így nem hiànyzik az osztrákokkal való ismerkedés, vagy hogy "befogadjanak". Szinte olyan mintha otthon lennék, a munkatàrsaim is magyarok.
2015. ápr. 19. 02:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!