Vélemények erről?

Figyelt kérdés

Amióta elkezdtem érdeklődni a régi időkben levő emberekről és társadalmi életvitelről rájötttem arra, hogy a mai generációk nagyon elvannak kényeztetve és nagyon az agyunkra ment a jólét. Ez nem egy negatív feltétlenül, de ez így van ( döntse el mindenki , hogy jó vagy rossz ).

Tudok a negatívumokról is, de nézzük a pozitívumokat : régen az életre való kiképzés már fiatal kortól kezdődött, nem voltak elkényeztetve a kamaszok és nem arról szólt az életük, hogy 25 éves korig élték ki a pia-szex kombinációt, majd kidorbézolva magukat elkezdtek felnőttek lenni, hanem fokozatosan, már kamaszkorban elkezdődött a felnőtté válás.

Én 20 évesen viszonylag szégyenlem magam, hogy nekem is mostanáig csak azon járt az eszem, hogy miként szórakozzak minél jobban, de most már úgy érzem, hogy nincs szükségem rá. Hallgattam Puzsér Róbert egyik videóját és nagyon megfogott amikor azt mondta, hogy a mai generáció minél jobban kitolja a gyerekkort, mert senki sem hajlandó 25 éves korig felnőni ( páran még utána sem ). Hát ezzel tökéletesen egyetértek. Én is 20 éves létemre még nyugodtan nyújtózkodom az egyetemen és itthon, mikor már rég kint kellene legyek, dogoznom kellene, stb. stb.

Szerintem mindaz, amit csinálunk 18-25 éves korban és azt gondoljuk, hogy ha nem csináljuk, akkor majd hiányozni fog később, az valójában nem is fog hiányozni. Oké, én 20 évesen már 2 évig kiéltem magam ( minden szempontból ) , de a következő 5 évet nem sajnálom feláldozni a munkáért és az önfejlesztésért a bulizás helyett.

Vélemények ?

2015. ápr. 13. 10:21
 1/7 anonim ***** válasza:

Mi az élet értelme? Nem a jólét? Mert szerintem igen.

A jólétért viszont valóban meg kell dolgozni és tanulni szükséges.

Az emberi kapcsolatok teszik széppé az életet, bár mindenben meg lehet találni a gyönyört. Művészet, sport stb...

Azzal egyet tudok érteni, hogy sok esetben sem az oktatás, sem mások nem úgy képzik a gyerekeket, hogy azokat a mélyvízbe lehessen dobni. Ebben tényleg vannak gondok.

De ettől még nem kell visszahozni egy elmebeteg diktatúrát sem, illetve nincs szükség gyilkolászásra és vasfegyelemre.

2015. ápr. 13. 10:32
 2/7 A kérdező kommentje:

Lucifer - Mikor azt mondtam, hogy tudok a régi idők negatívumairól is, akkor pont arra értettem, amit az utolsó soraidban írtál : az embertelen módszerekkel én sem értek egyet, azok már a civilizálatlanság mércéi. De nálunk viszont fordítva van : civilizáltak vagyunk, de ettől még életképtelenek, gyávák, félénkek, alárendeltek.

Össze kellene gyúrni sok mindent a múltból és pár dolgot a jelenből -> az egy tökéletes gombóc lenne.

2015. ápr. 13. 10:36
 3/7 anonim ***** válasza:

"már rég kint kellene legyek, dogoznom kellene, stb. stb."

Azt gondolom, nincs olyan, hogy "kellene". Ha nem vagy rászorulva és nincs rá igényed, akkor élhetsz mások pénzéből nyugodtan életed végéig. De neked nyilván van igényed, különben nem kérdeztél volna ilyet.

Nincs recept, neked kell eldönteni, hogy mit kezdesz magaddal. Követhetsz egy társadalmilag elfogadot életpályát vagy alakíthatod a saját ízlésed és lehetőségeid szerint, akár szembemenve az elvárásokkal. Egyik sem garantálja a sikert.

2015. ápr. 13. 10:36
 4/7 A kérdező kommentje:

#3 - igény nem mondanám, hogy van; orvosszülő vagyok, nyugodtan élhetnék még sokáig apámék pénzéből

annyi a bökkenő csak, hogy ÉN már nem érzem jól magam így

2015. ápr. 13. 10:38
 5/7 A kérdező kommentje:
* orvosszülők gyereke, elnézést
2015. ápr. 13. 10:38
 6/7 anonim ***** válasza:

Meg kell találni az egyensúlyt. Én is buliztam 15-25 éves korom között nagyon sokat. Ettől függetlenül azért voltak feladataim is, amiket el is láttam. Tanulás, otthon segítés a házimunkában, később munka. Én már középsuli után elmentem dolgozni, és mellette tanultam tovább, anyagi okok miatt. De semmi rosszat nem látok benne, ha valaki egyetemi évei alatt nem dolgozik, akkor ha a tőle elvárható módon azért segít otthon és normálisan tanul. Persze ha rosszul áll valaki anyagilag, akkor igenis dolgozzon és ne a szüleitől várjon el mindent.

Most is járok szórakozni harminc évesen is, ettől még persze ugyanúgy ellátom a családot és dolgozok.

Az nem jó, ha valaki csak bulizik, vagy csak a munkának rendel alá mindent. Mindenből kell valamennyi, hogy kiegyensúlyozottak legyünk.

2015. ápr. 13. 10:48
 7/7 anonim ***** válasza:

"Mindenből kell valamennyi, hogy kiegyensúlyozottak legyünk."

Ezt találom kulcsmondatnak, és erre fiatal korban is gondolni kellene a "csak szórakozni akarok" mentalitás helyett.

2015. ápr. 13. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!