Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Magyarországon miért utálják...

Magyarországon miért utálják az iskolákban az egyenruhát?

Figyelt kérdés
Nyugaton főleg az angolszász területeken így pl. egyes afrikai országokban is elképzelhetetlen, hogy ne egyenruhában járjanak iskolába a diákok.Az egyenruhájukra, iskolájukra büszkék a tanulók.

2015. ápr. 10. 20:34
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Kíváncsi lennék rá Te mit nevezel normális oktatásnak.

Egyébként ebben egyetértek veled, sok probléma van az alapszintű oktatással.

2015. ápr. 11. 06:02
 12/23 anonim ***** válasza:
60%

"Te milyen iskolába jártál, hogy ilyen bő a szókincsed, hogy még a l...sz is belefér (még jó, hogy kipontoztad)"

Jaj, te szende szűz, te istenb..rma :D Üdvözöllek az interneten, egyetemen végzek épp, ne add légy szíves a h..lyét, hogy te még sosem mondtál vagy írtál ilyet, mert lef..som a bokámat. Na oda nézzenek, most mintha direkt írnék csúnyán.

"Persze kultúrember nem ír és nem beszél így, ezek szerint Te messze lehetsz a kulturától."

Helyesen leírva: kultúrától. Látom te meg az alapszintű műveltségtől vagy messze :D

"Magyarországon a II.Világháború előtt nem volt kötelező minden iskolában az egyenruha,de a középiskolákban az egyensapka viselése kötelező volt amelyen az iskola jelvénye kivolt tűzve,(az alsó osztályokban nem volt ilyen).

Az egyenruha az összetartozást jelenti és nem lehet klf. divat cuccokkal villogni amíg a kevésbé tehetős megalázva érzi magát."

1. Az összestartozást 456542-féle módon lehet kifejezni és ugye ahogy a mondás is tartja: nem a ruha teszi az embert... mégis? Ne csináljunk már hátra pofát és bandukoljunk vissza 100 évet. Még egyszer kérdezem: mire lenne jó az egyenruha? Az összetartozást nem fejezné ki, a kevésbé tehetősek meg most sem érzik magukat megalázva, mert a kutyát sem érdekli a ruhájuk. Na akkor mi az egyéb előny? F..szán el lehet lopni a közpénzt ezzel is maximum.

2015. ápr. 11. 11:21
 13/23 anonim ***** válasza:
53%

Kedves kérdező nehogy azt hidd hogy az egyenruha elfedné az anyagi különbségeket kiegészítőkön pl telefon óra ékszer stb látszana sőt még a reggeli kaján is.

de szerintem apuka bálna mercijét sem takarná el az egyenruha amivel reggel hozzák a gyereket sőt a 280as ikarust sem takarja el..

Aki anyagiak miatt akarja leszólni a másikat megtenné egyenruha mellett is.

és miértkéne büszkének lenni minden iskolára? az iskolák nagyrésze átlagos vagy az alatti.

Várom a választ ezekre a problémákra !

2015. ápr. 11. 12:31
 14/23 anonim ***** válasza:
a kérdésre válaszolva pedig azért utálják vagyis utálnák inkább mert felesleges nyüg és sok fiatalnak is van egyéni ízlése akiket zavar hogy elnyomják. ÉS valószínüleg az egyenruha ólcsó silány minőségű lenne hogy a szegények is megtudják fizetni. Ebből az következik hogy kicseszel azokkal is akik megbírnák fizetni a drágább jobb ruhát,így ők jogosan háborodnának fel a te " ha nekem nem lehet másnak se legyen elveden"
2015. ápr. 11. 12:35
 15/23 anonim ***** válasza:

Egységet fejez ki, mi?

Attól még a visszahúzódó, csöndes, rondább gyereket ugyanúgy szívatnák. 12 közoktatásban eltöltött évem alatt nagyon sok minden miatt halottam, hogy cikiznek más gyereket, de a ruhája egyszer se volt közte.

Büszke az iskolára? Ugyan miért? Ha az iskola olyan, akkor az uniformis nélkül is szeretem, ezen ez semmit sem változtatna, amennyiben meg utálom az iskolámat az egyenruha még plusz kikészítene. Egyébként a legtöbb gimiben így is lehet kapni pólókat, pulcsikat az iskolád nevével, címerével, nekem is volt, szerintem bőven elég. Miért kéne, hogy mások mondják meg mit szeressek és mit ne. Voltam egy ideig nyugati iskolában, egyenruhában és nem olyan fantasztikus érzés az év minden napjában öltönyben ülni az órákon, úgy menni tesiórára, laborgyakorlatokra stb. Tényleg, a hazai közoktatás ezer sebből vérzik, de az egyenruha hiánya szerintem pont nem tartozik közéjük.

2015. ápr. 11. 14:29
 16/23 anonim ***** válasza:
Én például azért utálom, mert 12 évet töltöttem el kék nejlon iskolaköpenyben és egy évet címeres öltönyben. Kényelmetlen volt és felesleges. Nagyon anyáznék, ha a gyerekemnek ilyesmit kellene hordania és neki sem tetszene.
2015. ápr. 11. 17:18
 17/23 anonim ***** válasza:
A szürke kosztümöt sem biztos, hogy szeretnéd.
2015. ápr. 11. 17:43
 18/23 anonim ***** válasza:
Fura... nekünk igazi farmerből van a köpenyünk... (melegít is rendesen) Általában hülyeségekre használjuk (csapni vágni vele mindent, törülközőnek, zsepinek stb.) Úgyhogy ez a kérdés alapjábavéve hülyeség. Ha a köpenyt utálják (márpedig kb. mindenki utálja) akkor fölhasználja másképp, csak az eredeti funkciójára nem használják... Hülye kérdés... -.-"
2015. ápr. 11. 18:19
 19/23 A kérdező kommentje:

Én ilyen "szókinccsel" nem dicsekednék, hogy egyetemista

vagyok.Lehet, hogy elfogod végezni az egyetemet de hogy kulturember nem leszel abban biztos vagyok.

Nagyon érdekes dolgokat írtatok, de továbbra is azt érzem

nem értitek miről van szó és ez nagyon nagy baj. Ez a különbség a nyugati gondolkodás és a mi(?) gondolkodásunk között.

2015. ápr. 12. 06:43
 20/23 anonim ***** válasza:

"Én ilyen "szókinccsel" nem dicsekednék, hogy egyetemista

vagyok.Lehet, hogy elfogod végezni az egyetemet de hogy kulturember nem leszel abban biztos vagyok."

Na, nagyon nem megy a kultúra szó leírása ahogy látom :D

kulturember = kultúrember

Ha sokat gyakorolsz, előbb utóbb teszel egy botladozó lépést az általános műveltség felé, édes f..szom :D

"Nagyon érdekes dolgokat írtatok, de továbbra is azt érzem

nem értitek miről van szó és ez nagyon nagy baj. Ez a különbség a nyugati gondolkodás és a mi(?) gondolkodásunk között."

Az a baj, hogy nyugaton sincs az iskolák döntő többségében egyenruha. Pár elit magániskolában van és ennyi. Ez egy rég letűnt intézmény már. Egyébként áruld már el, hogy hogyan fog javulni az oktatás színvonala attól, ha a jövőbeli gyerekeim egy műanyag paplanban fognak izzadni a 30 fokban? Inkább a finn oktatási modellel ismerkedjél meg ehhez hasonló újításokkal, ne egy rég letűnt valamit akarj visszahozni:

[link]

2015. ápr. 12. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!