Szerinted jobb lenne ha az iskolákban a laptopok leváltanák a tankönyveket? Az oktatás jobb lenne Magyarországon?
Hm. És a szegényebbek miből veszik meg a laptopot? Az iskoláknak alapvető dolgokra nincs pénzük, nemhogy laptopra vagy netalán valami ebook olvasóra beruházni.
Egyébként én csak könyvekből tudok tanulni, próbáltam gépen, de kínszenvedés volt. Baromira bántja a szemem amúgy is a képernyője.
Nincs hozzá megfelelő anyag. Bármikor lehetne prezentációkkal, videókkal, interaktív akármikkel tanítani, de:
-a tanerő ideje drága (éhbér)
-nem ért hozzá, sok idő lenne megtanulni (nincs többletfizu)
-Magyarországon nincs elég tanár, aki hivatásnak tekinti éhenhal
-felszerelés hiánya - fénymásolópapírra nincs pénz, nemhogy projektorra
-nincsen rendes oktatóanyag, legfeljebb angolul
És ha áramkimaradás van?
Jobb/ Olcsóbb a hagyományos tanulási módszer
Informatika órán meg lehet az asztali PC-t használni
Akkor már e-book olvasó kéne, az olyan a szemnek, mint a sima papír (monitoron olvasni én se szeretek), ráfér minden anyag, plusz a gyerekek se tudnának tanulás helyett játszani rajta. :) Mondjuk igaz, azon videók, szimulációk nem mennének, de azt be lehetne mutatni az osztályban, felesleges mindenki előtt egy laptop.
Bár szerintem az oktatás elsősorban a tanártól függ, ha az rossz, hiába van hiper-szuper interaktív tábla meg mindenféle kütyü.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!