Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van az hogy Magyarország...

Miért van az hogy Magyarországon sok embernek eszébe sem jut elmenni pl takarítani ha éppen nincs más munka, viszont ugyanezek az emberek hűségesen takarítanak mosogatnak pl Németországban azt böfögve hazafelé hogy otthon nincs munka?!

Figyelt kérdés
2015. ápr. 9. 17:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Hát akkor gyere haza, nekem is jött haza Németországból ismerősöm, igaz 100-bol 1, de neki itthon jobb.
2015. ápr. 9. 17:57
 12/16 anonim ***** válasza:
Gyere haza! Csak aztán ne sirjal, hogy itthon nincs munka!
2015. ápr. 9. 20:49
 13/16 anonim ***** válasza:

"Aki szerint Németországban (vagy bármelyik nyugati országban) jól lehet élni takarításból az élt valaha Nyugaton? Egy szakadt bérlakás elviszi a fizetésed felét legalább, VIDÉKEN. Feltéve ha egyáltalán kapsz teljes idős állást."

Ez igaz, de ez itthon is igaz. Magyarországon és nyugaton is kb. a fizetésed felét viszi el a lakbér. Csak az nem mindegy, hogy mennyi pénz is ez a fél fizu. Magyarországon 50-60 ezer marad a lakhatás finanszírozása után, míg nyugaton 200-300 ezer. És a lakhatás után bizony a kaja a legfontosabb és az egyik legnagyobb tétel. Az viszont nem, vagy csak minimálisan kerül többe nyugaton, mint Magyarországon.

"Én azt tapasztaltam hogy Nyugaton menő társbérletben is élni, ha meg Magyarországon kéne összeköltözni idegenekkel akkor csak a fujjogás megy."

Nem menő nyugaton sem, vagy legalábbis nem menőbb, mint Magyarországon. Csak nyugaton annyi pénzt kap az ember a munkájáért, hogy hajlandó elviselni lakótársakat is, míg Magyarországon az éhbérért ezt már jóval kevesebb elánnal teszi meg.

"Egy szakadt bérlakás (30nm) 500 euró számlákkal(300 ezres város)! És akkor egy rúd szalámit nem vettél, nem tankoltál a kocsidba, nem csináltál semmit."

Ha neked ez ennyire fáj, akkor miért nem húzol inkább haza a szülőföldedre, és próbálsz megélni 40-60 ezer forintból, ami a lakhatásod finanszírozása után marad a béredből? Nyugaton legalább marad még pénzed enni meg utazni a lakhatás kifizetése után, míg Magyarországon legfeljebb nyomorogni meg tengődni tudsz belőle, hogy a kedvenc szavaddal éljek. Nem kötelező nyugaton élned, és különben sem kéne a többi magyar ázsióját is rontanod azzal, hogy munkanélküliként csak élősködsz a téged befogadó állam nyakán.

"Hülyének nézik a melóst ugynaúgy Nyugaton is. Ausztriában élek, szarba se nézik a melóst..."

Az olyan melóst, amelyik két hónap alatt képtelen munkát találni magának, azt én nem nevezném melósnak, inkább csak egy púpnak az őt befogadó társadalom hátán. Az ilyet el is hiszem, hogy szarba se nézik.

2015. ápr. 10. 15:58
 14/16 A kérdező kommentje:

"Az olyan melóst, amelyik két hónap alatt képtelen munkát találni magának, azt én nem nevezném melósnak, inkább csak egy púpnak az őt befogadó társadalom hátán. Az ilyet el is hiszem, hogy szarba se nézik."

Más fél évig nem talál munkát otthon. Az rendben van ugye? Ja mert az Magyarország ugye? Nevetséges...

Lószart se tudsz pl erről az országról. 10 % felett van a munkanélküliség. Ez Ausztria, 2015ben.

Egyébként meg akkor is szarba néztek mikor dolgoztoam.

2015. ápr. 10. 16:34
 15/16 anonim ***** válasza:

"Más fél évig nem talál munkát otthon. Az rendben van ugye?"

Szóval te úgy érzed, hogy azokhoz kell hasonlítanod magad, akik Magyarországon nem találnak munkát fél éven keresztül?

Másrészt, amiért Mo.-n havi 70-80 ezret fizetnek, azért Ausztriában 300.000-et, Angliában 400.000-et. Tehát Magyarországon a szar melót sokan nem vállalják el szar pénzért, viszont már jóval nagyobb hányaduk vállalja be jó pénzért. Ezért is mennek ki sokan, és ott spórolnak, ahol tudnak. Ha ezt sokan úgy tudják megtenni, hogy többen összeköltöznek, akkor így teszik meg, ennyire egyszerű a dolog. Nem értem, miért fáj ez neked annyira, hogy már nem tudom hanyadik kérdésedben hőbörögsz itt miatta.

Harmadrészt pedig te alapvetően dolgozni mentél ki, nem lébecolni. Lébecolni Magyarországon is tudsz, ráadásul ott még a sör is olcsóbb a lakhatás mellett, és ugyanúgy tudsz online pókerezni is, mint Ausztriából. Akkor miért nem mégy inkább haza szépen? Ha már úgysem dolgozol, akkor nem mindegy, hogy hol nem dolgozol? Ha meg dolgozni mentél ki, akkor dolgozz szépen, és akkor nem kell itt siránkoznod, hogy mennyire drága a lakhatás Ausztriában meg a nyugati országokban.

2015. ápr. 11. 15:50
 16/16 A kérdező kommentje:

"Ha már úgysem dolgozol, akkor nem mindegy, hogy hol nem dolgozol?"

Itt adnak annyi pénzt munkanélküliként is hogy meg tudjakl élni (igaz nővéremmel nyomorgok együtt), úgyhogy jelenleg maradok itt.

2015. ápr. 11. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!