Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Bunkóság egy parfümériában a...

Bunkóság egy parfümériában a teszterek közel 90%-át végigszaglászni úgy, hogy nem veszek semmit?

Figyelt kérdés

Mármint a parfümök közül semmit nem veszek persze. Szoktam járni a Müllerbe vásárolni, és miután bent van minden a kocsiban, amit venni akarok, akkor mindig átmegyek a parfümökhöz szaglászni. Pláne, hogy rájöttem, hogy a 2 éves fiam ebben remek partner, nem unja, hanem amit megszagolok, azt ő is kíváncsian szimatolja a papírcsíkról :) Az bunkóság, ha szinte az összeset kipróbáljuk? Mert eléggé néztek egy idő után. Vagy azt hitték, hogy lopni akarok, azért válogatok ott annyi ideig? Vagy esetleg a gyerek miatt néztek, mert féltek, hogy lever valamit? (bevásárló kocsiban ült)

Vagy tényleg nem illik ilyen hosszasan próbálgatni a parfümöket? Nem vagyok benne biztos, mert végülis a tesztert annak tudatában rakják ki, hogy mindenki fújkodni fogja és szagolgatni.

2010. febr. 19. 11:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Csak azért mert azt hiszik lopni akarsz! Bár én enm a parfümöket szaglászom, hanem a kütyüket vizsgálom a műszaki boltban:) Mindenhol ezt csinálják. Idegesítő, de valahol meg is értem a dolgot:S
2010. febr. 19. 11:17
 2/14 anonim ***** válasza:
77%
Nem, miért lenne az? Azért van odarakva, és nincs kikötve, hogy csak 5-öt szagolhatsz meg. Mondjuk elegánsabb megoldás, ha minden reggel, mikor arra mész, vagy randi előtt nyomsz valamelyikből 1-1 puffot a füled mögé, a nyakadra és a hónod alá :)
2010. febr. 19. 11:17
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem bunkóság, hiszen azért vannak kitéve a teszterek. Amiatt nézhetettek esetleg, amit te is írtál (gyerek, lopás). De tudod mit? Nézzenek...te meg csak szaglássz nyugodtan :-)
2010. febr. 19. 11:18
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Az az igazság, sok esetben tényleg azt hiszik, hogy lopni akarunk. Néha magam is meg-megszagolgatok néhány mintát, és akkor már feltűnik a vészjósló tekintetű biztonsági őr. A másik dolog, igen, nagy valószínűséggel féltik az árut a gyerek kezétől. A boltosok már csak ilyenek. Régebben, amikor iskola után elmentem széjjelnézni a játékboltba, házizsákkal voltam, és egyből utánam eredt a boltosnéni, gondolván, itt egy iskolás, aki lopni akar. Akart a fene!
2010. febr. 19. 11:20
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem bunkóság, hiszen azért teszik ki. Viszont ha valaki sokáig nézelődik, azt hiszik lopni akar. Annyira utálom, mikor ott ,,liheg" a nyakamban a biztonsági őr...Soha nem loptam semmit, nem is akarok, de még ha csak nézelődök, és csak rövid ideig, akkor is érzem, hogy bámulnak, vajon mit fogok leemelni a polcról...Nem is szeretek ilyen helyekre bemenni. Azt szeretem, ha békén hagynak, hagy nézelődjek, majd ha valami bajom van, odamegyek és megkérdezem... A parfümökkel kapcsolatban pedig, ha én megszaglászok 3-4-et, utána nem érzek semmi illatot, mert ,,eltelítődök" velük.
2010. febr. 19. 11:37
 6/14 anonim ***** válasza:
91%
Én a könyvesboltban szoktam ugyanezt csinálni a könyvekkel: mielőtt alaposabban megnézegetném őket, kinyitom őket középen, és jól megszagolgatom mindet. :D Szerintem nem bunkóság, elvileg azért van kirakva, hogy meg lehessen szagolni, tetszik-e a parfüm, végül is ez alapján veszed meg.
2010. febr. 19. 11:45
 7/14 anonim válasza:
100%
szerintem sem bunkóság,a teszter azért van,és nem csak téged néznek,mindenkit mert féltik az árujukat.De mondjuk ezt én sosem értettem..be van kamerázva az egész üzlet plusz a kijáratnál ott az a sípoló kapu..az nem elég??utánam iss mindig ott lohol a biztosnsági őr..ez engem annyira idegesít,hogy ott áll mögöttem hogy inkább kimegyek az üzletből!a ruhaboltokban is...kiborít.
2010. febr. 19. 11:57
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem bunkóság, csak nagyon sokáig tart ha megfelelő a választék. :o)

Az már elgondolkodtató határeset, ha végigszaglászod, választasz és aztán máshonnan veszed meg, mert ott olcsóbb. Én is tettem már ilyet, akkor rossz érzésem volt attól, mert kihasználtam az egyik cég infrastruktúráját, aztán nem az ő zsebükbe adtam a hasznot. Ebből a szempontból a mostani kialakult kereskedelmi struktúra elavult, nem tudja ezt lekezelni. Pedig elvi lehetőség lenne rá, mint ahogy a szerzői jogoknál is lenne jobb megoldás. Valamiért mégis sokan védik az elavult, tarthatatlan, de megszokott struktúrákat. Talán félnek a változástól, nem tudom...

Az, hogy mit hittek, miért néztek, viszont teljesen az ő dolguk, te minek problémáznál rajta, ha nem szólnak, hogy menj már a fenébe? ;o)

41F

2010. febr. 19. 12:08
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Én a két nagy lányommal szoktam "beszabadulni", a teszterek erre valók. Igaz, azt mondják, egyszerre 3 illatnál többet nem érdemes szagolni, mert már elveszti az orrunk az érzékelést. De kit érdekel, az üzlet, értünk, vásárlókért van.
2010. febr. 19. 12:11
 10/14 anonim ***** válasza:
68%
OFF: 2. válaszoló vagyok és nem bírom az olyan embereket, akikben egy csepp humorérzék sincs. Savanyúak vagytok, mint a uborka.
2010. febr. 19. 12:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!