Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Engem utálnak vagy a barátomat?

Engem utálnak vagy a barátomat?

Figyelt kérdés
12 éves vagyok és Asperger-szindrómás vagyok amelynek hátránya a társadalomba való beilleszkedés és a szocializódás nehézsége.Bár a beilleszkedés sikerült a suliba ,de nem 100%-an elfogadnak viszont nincs nagy szavam az osztályban ,nem igazán hagyják és az állapotomról sem tud senki az osztályfőnök kivételével,de azt díjazzák,hogy osztom a véleményüket meg részt akarok én is venni a közösségben . Az Asperger szindróma sajnos meglátszik a hanglejtésemen,és a mozgásomon is.A barátom ennek a szöges ellentéte ő nála semmi ilyet nem fedeztek fel mint nálam mégis elég gyakran vitába száll,mindig mást akar mint mi és tesz is róla,hogy úgy legyen imád kötekedni .Emellett egy elég nagy stréber az összes tanár kedvence és mivel pedagógus gyerek mindig a jobb jegyet kapja pedig gyakran nem is tanul semmit mégis kitűnő.Konzervatív szülők gyereke taszít mindent ami ebbe a századba illik.
2015. ápr. 2. 19:02
 1/2 anonim ***** válasza:

Amit gondolok:

1, 12 évesen Aspergeresnek mondani magad, picit korai.

2, Ezzel a szindrómával, pont hogy könnyebb beilleszkedni, mert az ember "okosabb" mint a többi. (Nem lehet, hogy valami mással kevered?)

3, Igazából semmit sem kérdeztél, ez itt csak mesehabbal. (Illetve a kérdés megvolt, de semmit nem tudunk meg amiből ítélkezni lehet, az h téged vagy a barátodat utálják jobban, mi nem tudjuk megmondani.)

4, 12 éves ember nem ír ilyen minimális helyesírási/esztétikai hibával mint te.

5, Olyan dolgokat állítasz szembe egymással aminek semmi köze nincs egymáshoz ("Az Asperger szindróma sajnos meglátszik a hanglejtésemen,és a mozgásomon is.A barátom ennek a szöges ellentéte ő nála semmi ilyet nem fedeztek fel mint nálam mégis elég gyakran vitába száll,mindig mást akar mint mi és tesz is róla,hogy úgy legyen imád kötekedni")

2015. ápr. 2. 19:42
 2/2 A kérdező kommentje:

Diagnózisom van róla (orvosi) és igenis meglátszik a mozgáson is (merevebben mozog mint a többiek,zárkózott pózt vesz fel ) és a beszéden is meglátszik pl akaratán kívül is felemeli a hangját vagy furcsán mozgatja a száját.

Az asperger pedig pontosan a beilleszkedési problémák és a szocializálódás hátrányosságát jelenti

A magas IQ sem old meg mindent.

2015. ápr. 2. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!