Miért alakult ki az a sztereótípia, hogy a kigyúrt emberek bunkók, hülyék?
Jó kérdés! Van egy jogász, magyar tanár ismerősöm, aki ugyan nem gyúr, hanem kempózik és szokott biztonsági őrként dolgozni. Nem mondanám bunkónak. Van egy híres zenész, aki feltűnően izmos és közben tök szépen hegedül, őt nem ismerem, és tök furcsa ránézni, az ember nem tudja elhinni, hogy egy ilyen erőteljes figura képes olyan szép dologra, mint a hegedülés. Gondolom pont e miatt a sztereotipia miatt.
Az biztos, hogy aki azt írta, hogy aki a test ilyen fokú túlfejlesztését tűzi ki célul, az talán azért nagyobb eséllyel sutyerák, mert ezt ma nem gondoljuk szellemi célnak, persze a kettőt össze is lehetne egyeztetni, ha pl. a másik véglet, a nyeszlett bölcsész is eljárna gyúrni, és nem csak a gépe előtt, meg a kocsmában ülne, akkor több művelt és kidolgozott testű embert látnánk az utcán, és árnyaltabb lenne ezek megítélése. :)
hány kigyurt tudost ismerek? Én annak készülök. :D 89 Kg vagyok.
Mindenhol vannak bunkok. Legyen az kigyurt, sportos, átlagos , vézna. Azért az nem ugy van hogy 50 cm-es kar felett bunko az ember. Személyes tapasztalataim szerint, a sportos, átlagosok között van a legtöbb bunkó.
Az én párom is biztonsági őr, 88 kg és gyúrós, ezzel szemben egy végtelenül önzetlen és talpraesett ember, hatalmas igazságérzettel. ÉS SOHA, semmilyen körülmények közt nem félek, ha velem van!
Egyébként meg nem az a lényeg, hogy a mozgás melyik formáját választja valaki, hanem hogy teszi. Azért célszerű kondizni, mert nem mindenkinek van ideje a munkabeosztása mellett még az egyesületek nyitvatartási idejéhez is alkalmazkodni, ha sportolni akar! Lehet, hogy a sok elhízott, vagy nyeszlett ember féltékenységből kezdte el terjeszteni ezt a sztereotípiát :)
" Szerintem egy férfi ne attól legyen izmos, hogy gyúrja magát (napi 24 órában), hanem, mert sportol...valami értelmeset. "
Most nem kekeckedésből, vagy ilyesmi, de ilyet hogy lehet mondani?! A testépítés már nem is sport, nem is értelmes? Hova jutottunk?
Elárulom neked , hogy nagyon sok sport kiegészítésként használja a kondizást, hogy a sportolók az izmaikat megfelelően ( több szögből, változatható súlyokkal, gyakorlatokkal ) tudják stimulálni. Az amerikai fociban, vízisportokban, boxban.. sorolhatnám. A testépítők egyáltalán nem "napi 24" órát edzenek, általában heti 3, max 4 edzésnap van és egy edzés nincs több másfél óránál. Mondjuk az igaz, hogy ez nem csak ennyiből áll, hiszen a kajára, pihenésre, stb...-re napi 24 órában kell figyelni. Számolgatni a kcal-okat, a napi bevitt fehérjét CH-t és zsírokat grammra és egyebek. Mondhatni, hogy a testépítés nem csak sport, hanem életforma. De azt nem mondhatod, hogy nem sport vagy hogy nincs értelme.
A kigyúrt emberek úgy vélik, hogy a felmerülő problémákat azzal a módszerrel oldják meg, ami nekik a legkönnyebb. Egy kigyúrt állatnak pedig a testi erő alkalmazása és az erőfitogtatás lesz az...
A csajok is a kigyúrt izompacsirtákért vannak oda, mert hát biztonságban érzik magukat egy izomkolosszus mellett. Hogy az izompacsirta pasijuk időnként őket is laposra veri, az meg "benne van a pakliban"...
Jól látom, hogy a 20:27 egy sztereotípia kérdésre két másik sztereotípiát írt ?:D
"Egy kigyúrt állatnak pedig a testi erő alkalmazása és az erőfitogtatás lesz az... "
Egy ember nem attól lesz agresszív, hogy elkezd kondizni.Persze, lesz egy önbizalma, de a forrófejűség az konditól nem lehet.Egy "kigyúrt állat" attól még hogy nagyobb/erősebb, mint a vitapartnere nem biztos, hogy a vitát a fizikai erejével fogja rövidre zárni. De ha visszaolvasol a válaszok közt akkor erre a 19.54-es elég jó ellenpélda az általad írt válaszra.
"A csajok is a kigyúrt izompacsirtákért vannak oda"
Ezt sem lehet így általánosítani. Bár nem vagyok csaj, de sok olyan nagyon szép lányt láttam akinek... hát elég nyeszlett volt vagy duci a párja. Természetesen a külső is számít, de mit sem ér ha a belsővel bajok vannak(hosszútávon persze).
Jó persze...ez olyan mint a cigányozás...
Nem minden ciágny kötekedő-kiabáló-verekedős,de a nagyja az!
De ahhoz,hogy vki kötekedő legyen ahhoz nem kell semmi,de ha vki tényleg rendesen ki van építve,ahhoz elég sok kitartás kell...
Mondok egy példát:azt hiszem,hogy a vénusznak volt az a száma,hogy kirakatbábú.(ha tévedek javítsatok légyszi)
Abba van az,hogy "izmos kocka has,üres fej...." gondolom mki ismrei...háááát nemtudom:D
Ahhoz,hogy vkinek kockás hasa legyen elég rendes edzést és diétát kell tartania, ami nem feltétlen a buta,agresszív,hiretelnharagú emberekre jellemző...
Nem tudom,hogy megértettétek-e mit szerettem vna neketek mondani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!