Egyszerűen nem értem, Trianon már k///va rég volt, a SNS be se jutott a parlamentbe. Mégis egyfolytában olvasom itt a lehordó véleményeket a szlovákokról, többségében olyan emberektől, akik még nem is jártak Szlovákiában, csak mások beszámolója alapján kialakult véleményüket terjesztik.
2015. márc. 23. 22:54
1/10 anonim válasza:
Még mindig érvényben vannak a Benes dekrétumok,úgyhogy nem úgy néz ki,hogy békülni akarnának.
Trianont pedig soha nem szabad elfelejteni.Addig nem ameddig jóvá nem teszik.
2015. márc. 23. 23:10
2/10 anonim válasza:
Lehet, hogy kuva reg volt, de szerintem,ha lenne egy nagy telked es onkenyesen a szomszedaid elfoglalnak tobb mint a felet te sem felejtened el sohasem, hogy milyen erzes amikor jogtalanul elvesznek toled valamit. Meg az unokaitok unokai is kopkodni fognak egymasra.
Amig ezt nem errted meg addig fogsz feltenni ilyen kerdeseket.
2015. márc. 23. 23:21
3/10 anonim válasza:
Nem tudom mi jóban vagyunk-e egyáltalán valakivel.
2015. márc. 23. 23:24
4/10 anonim válasza:
Normális választ akartam adni, de megláttam a neved...
2015. márc. 23. 23:26
5/10 anonim válasza:
Levágom kezed lábad majd uttána sorsodra hagylak.Te ezt túléled.Majd pár év múlva elkezdik neked fejtegetni,hogy hát ezt Te tulajdonképpen megérdemelted és külünben is szeressük egymást gyerekek.Mit szólnál hozzá?
2015. márc. 23. 23:29
6/10 A kérdező kommentje:
Trianont jogos volt. Nézd meg Teleki etnikai térképét:
Ha nem lett volna Trianon, akkor háború útján szakadtak volna le ezek a területek.
2015. márc. 23. 23:35
7/10 anonim válasza:
# 6
Nem volt jogos.A huszadik századi történelem legnagyobszabású gaztette volt.
2015. márc. 23. 23:39
8/10 anonim válasza:
Most oké hogy a Magyar meg a Szlovák így általánosságban nem csípik egymást, de nekem arrafelé rengeteg ismerősöm, barátom van, sőt 2 évi dolgoztam is kint és én kifejezetten nem ezt vettem észre hogy engem ott utálnának csak mert magyar állampolgár vagyok. Nagyon sok magyar származású ember él kint akik ott születtek, ottani állampolgárok, sőt olyan embert is ismerek aki egyértelműen csak 15% ban magyar vagy még annyira sem és a családjában egyedül ő beszéli folyékonyan a nyelvünket, és ahhoz képest a szülei meg a testvérei sem néztek le se engem, se a családomat a magyarságom végett, mert ők jóval beljebb laktak a határtól legalább 70 km-ert kellett utaznom hozzájuk mivel az illető a barátnőm, és engem ott a helyiek ahol szinte magyar ember már alig ha van egyáltalán nem piszkáltak a magyarságom miatt a magyar autómat sem rongálták meg sehol, még éjszaka sem nyúltak hozzá, meg amikor ott kaptam közúti ellenőrzést az ottani rendőröktől igaz hogy ott csak az egyik beszélte a magyart úgy ahogy de rendesek voltak mert nem szívóztak velem. Az persze egyértelmű hogy nem csípjük egymást, de ameddig normálisan állnak egymáshoz kint az emberek, tehát ha a jó hozzáállás kölcsönös akkor nem lehet baj. Én nagyon jól éreztem kint magam amikor dolgoztam meg éltem is ott. Azóta a barátnőmmel Győrbe költöztünk mert mindketten ott érezzük már igazán jól magunkat, nekem mint fuvarozónak nagyon jó mert közel az Osztrák határ meló meg van dögivel és meg is fizetik, a barátnőm is megtalálta a maga helyét, őt sem nézik le azért mert nem magyar és van akcentusa, simán meg lehet őt érteni.
2015. márc. 23. 23:44
9/10 anonim válasza:
,,Trianont jogos volt. Nézd meg Teleki etnikai térképét:
Ha nem lett volna Trianon, akkor háború útján szakadtak volna le ezek a területek."
Te megnézted azt a képet amit linkeltél? Pont azt igazolja, hogy színmagyar területeket szakítottak el az anyaországtól! Nem csak azzal van baj, hogy felszabdalták az országot. Az a legnagyobb gond, hogy nem az etnikai határok szerint vágták szét, hanem úgy, ahogy kedvük tartotta. (Emellett persze ott vagy az is, hogy a széttépett infrastruktúra és gazdaság terheit nem csak mi, hanem az összes belőlünk kivált ország máig nyögi. Senki sem jön rá, hogy együtt könnyebb lenne, mint külön utakon)
2015. márc. 24. 00:36
10/10 anonim válasza:
csak a nevedbol es a #6 kommentbol kiindulva a magyarok tobbsege latatlanba is agyoncsapna...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!