Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha Ádám az emberiséget,...

Ha Ádám az emberiséget, embert jelenti a Bibliában, akkor milyen bűnt követett el?

Figyelt kérdés
Mármint ha nem az almát szedte le, hanem akkor mi volt az emberek bűnbeesése? Mit követtek el, hogy a paradicsomból ki lettünk tagadva?
2010. febr. 15. 08:41
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Akkor végül is mit követett el az emberiség, milyen bűnt?
2010. febr. 15. 11:10
 12/19 Salx Narval ***** válasza:
Ki a jobb szülő szerintetek, az aki az élete árán is megóvja a gyerekét, ha az életveszélyes cselekedetre készül a tilalom ellenére, vagy inkább az, aki próbaként maga teremtett veszélyes helyzetet, hogy vajon szót fogad e. Nem ,hogy megakadályozza, még jól meg is bünteti érte.Mondván én szóltam előre.Nem beszélve arról, hogy még azt is elnézi, hogy valaki a cselekedet elkövetésére biztassa .Nos én az elsőnek lennék a gyermeke, szabad akaratból.
2010. febr. 15. 11:24
 13/19 anonim ***** válasza:
42%

"Ki a jobb szülő szerintetek, az aki az élete árán is megóvja a gyerekét, ha az életveszélyes cselekedetre készül a tilalom ellenére, vagy inkább az, aki próbaként maga teremtett veszélyes helyzetet, hogy vajon szót fogad e"

Szintén klasszikus, és szintén hülyeség - már bocsánat -, mert még mindig MINDENTUDÓ Istenről van szó, így eleve értelmetlen bármiféle "próbáról" beszélni, hiszen azt is ELŐRE TUDJA, hogy az adott teremtmény hogyan fog reagálni, és hogy szót fogad-e, vagy sem.

Éppen ezért lehetNE (ha valóban létezne) SOKKAL HATÉKONYABB, mint bármilyen emberi szülő, és éppen ezért is KIZÁRT, hogy bármi köze legyen a világunkhoz.

"Nem ,hogy megakadályozza, még jól meg is bünteti érte.Mondván én szóltam előre."

Ha MINDENTUDÓ és MINDENHATÓ Isten csak ilyen pocsék lényeket tud teremteni, akkor tényleg magára vessen. Ha egyszer MÓDJÁBAN ÁLL (márpedig módjában áll) értelmes, józan, belátó, stb. lényeket teremteni, akkor SEMMI épkézláb indok nincs arra, hogy miért nem teremt is valóban ilyeneket, miért pedig csetlő-botló szerencsétleneket, akiket aztán "jól megbüntethet".

Ami meg a veszélyes helyzetet illeti: még a katonákat is gyakorlóterepen készítik fel az éles harcra. Ahhoz, hogy minden kiképzés nélkül a csata forgatagába dobják őket, vagy válságos helyzet kell, vagy szadista parancsnok. Miután pedig egy végtelen szeretetű Istenről lenne ugye szó továbbra is, mindkét lehetőség kizárható, így ez sem mentség.

Kérdező: Semmilyet, épp ez a lényeg. Csak azt, hogy ember.

2010. febr. 15. 11:34
 14/19 Salx Narval ***** válasza:
Az emberiség csak saját magával és a környezetében élő lényekkel szemben követett és követ el ma is iszonyú bűnöket.Eleinte a megélhetésért, később tudatlanságból, majd a legvégén nyereségvágyból és a mások fölötti hatalomért. Azt hiszem ezekről te is tudsz.
2010. febr. 15. 11:35
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Botorság azt képzelni, hogy amit két évezred legjobb filozófusai és teológusai fejenként egy életnyi elmélkedésükkel összehoztak, azt most bármelyikünk igazolni vagy cáfolni fogja itt öt perc alatt.
2010. febr. 15. 11:37
 16/19 anonim ***** válasza:
46%

"Botorság azt képzelni, hogy amit két évezred legjobb filozófusai és teológusai fejenként egy életnyi elmélkedésükkel összehoztak, azt most bármelyikünk igazolni vagy cáfolni fogja itt öt perc alatt."

Részben igaz, részben nem. Némelyikük ugyanis alapvetéseket hagyott figyelmen kívül, és a védhetetlent próbálta védeni. Itt minden csak azon múlik, hogy konkrétan melyik gondolkodónak melyik gondolataira gondolsz. Mert némelyiknél ez tényleg igaz is, amit írsz, másoknál meg nem.

2010. febr. 15. 11:40
 17/19 Salx Narval ***** válasza:
Kedves 11-34.Ha nem vetted volna észre, pont arra akartam utalni amire te.Vagyis, hogy nincs Isten, hiszen ha létezne akkor a leírtak alapján egy gonosz lény lenne.
2010. febr. 15. 11:41
 18/19 anonim ***** válasza:

Azt láttam, hogy a pozitívabb Isten mellett szavaztál, viszont a válaszod alapján nem tudtam egyértelműen eldönteni, hogy véletlenül írtál-e "első"-t, holott "második"-at akartál, vagy valóban helyén volt-e minden.

Mivel most egyértelművé tetted, ezúton is megkövetlek, mea culpa.

Viszont az mindenképp jó, hogy a próba kérdését felhoztad, mert ha te nem hozod fel, felhozza más, és így legalább jó előre ki lett tárgyalva az is. :) Köszönet érte. :)

2010. febr. 15. 11:44
 19/19 Salx Narval ***** válasza:
Nemrég kaptam valakitől ezt a leírást.Megosztom veletek. [link]
2010. febr. 15. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!