Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen az élet Pesten? 17/l.

Milyen az élet Pesten? 17/l.

Figyelt kérdés
Jövőre valószínűleg felköltözök Pestre az egyetem miatt. Szüleim fizetnék az albérletet. Már nagyon várom, mindig is az volt az álmom, hogy Bp.-n lakhassak, mivel éppen egy kis faluban élek és nekem ez az élet unalmas. Minden vágyam hogy a Pesti utcán járkálhassak, metrózhassak, villamosozhassak, éjjel bulizhassak stb... Én ugy gondoltam, hogy az egyetem mellett elvállalnék valami munkát is, hogy tudjak magamnak pl. ruhákat venni. Fiatal vagyok még és most fogok kiszabadulni anyukámék kezéből úgyhogy most még minden vágyam az, hogy Pesten legyek, a sok nyüzsgés. Nagyon sok emberrel megakarok majd ismerkedni. Egész nap sétálni a városba stb. A kérdésem pedig, hogy aki Budapesten él, annak mi a tapasztalata? Mit szeret benne? Pozitiv,negativ dolgok? Milyen a hétkönapi élet? Mindenkinek előre köszönöm a választ:))) És bocsi a hosszú szövegért csak nagyon felvagyok már pörögve!! :DD

2015. febr. 15. 10:53
 1/9 anonim válasza:
Ha panelba költözöl akkor készülj fel, hogy hangosabb lesz mint a falu ahol laksz, am. sokkal több az ember, sok a bunkó, a hajléktalan, több a kosz, nagyobb a zajszint az utcán, autók mindenfele, én inkább ellenkezőleg, leköltznék egy eldugott kis csöndes tanyára ahol 2 óránként jár a táv.i busz xD Max annyi a pozitív dolog hogy jó ruhát kaját lehet venni stb. De mivel te is én is mindenkk ,ás a többitől ígíy lehet te szeretni fogod...
2015. febr. 15. 11:14
 2/9 anonim válasza:
jaj de tudok írni :D
2015. febr. 15. 11:14
 3/9 anonim ***** válasza:
Pont olyan, mint amilyennek leírtad. (És ne panelba költözz, nyilván meg kell válogatni, hol vesz ki lakást az ember.)
2015. febr. 15. 11:19
 4/9 anonim ***** válasza:

Pesten is csak emberek élnek, mint mindenhol. Nagy a tömeg, sok a szórakozási lehetőség, kicsit drágább, mint máshol. Unatkozni biztos nem fogsz, az alapján amit írtál magadról. Pár dolgot leírok ami nekem tetszik a városban.

Büdös, sok a hajléktalan, némelyik kifejezetten erőszakos és pofátlan. Koszos, sok a szemét, a turista látványosságok környezete rendezettebb, de mindenhol máshol le van sz*rva. A tömegközlekedés vegyes, az újabb buszok/villamosok/metrók már egész kellemesek, de a régiekkel kész rémálom menni. Az emberek agresszívek, bár ez érthető, de a múltkor is a buszon hirtelen fékezett a sofőr, utána jóformán meg akarták lincselni.

Szóval vannak jó és rossz oldalai is. Én annyira nem szeretem, de mit lehet tenni, itt van az egyetem, meg a munkalehetőség is egyelőre.

2015. febr. 15. 11:21
 5/9 anonim ***** válasza:

bocs az elején kimaradt, hogy ami NEM tetszik

Így talán érthetőbb :D

2015. febr. 15. 11:22
 6/9 anonim ***** válasza:

Ez tényleg nagyban fog attól függeni, hogy hol fogsz lakni?

Nem mindegy, h 5,11,12 kerület vagy a 10-ben.

Aztán fontos a társaság meg a pénz, ha ezek meglesznek akkor lesz minden.

Másrészt ha így állsz hozzá akkor mindenképp nagy kaland lesz számodra.

2015. febr. 15. 11:22
 7/9 A kérdező kommentje:

Belvárosban szeretnék lakni

Nem vagyok finnyás a kosz nem zavar xd

Nem veszem valami komolyan a dolgokat (sajnos) szóval a hajléktalanok sem izgatnak

2015. febr. 15. 11:28
 8/9 anonim ***** válasza:

Én országos szinten közepes méretű városból kerültem fel Bp-re az egyetem miatt pár éve, leírom a tapasztalataimat.

Pozitívum:

- sok látnivaló

- tömegközlekedés fényévekkel jobb mint bárhol máshol az országban (legalábbis ahol volt alkalmam kipróbálni)

- tényleg sok szórakozási lehetőség

Negatívum:

- egy nem is nagyon belvárosi szoba bérlése 50 ezer + rezsitől kezdődik, ha szobatársad is lesz, akkor olyan 35 körül, vagyis baromi drága épp ezért ajánlanám a kollégiumot

- a kollégiumnak viszont az a hátránya ugye, hogy a város éjjel-nappali amúgy is hangos alapzaja mellé még a koli lakói is hozzátesznek egy pöppet

- büdösek és koszosak a nem turistáknak kicicomázott részek, nem lehet úgy menni 100 métert a belvárosban, hogy ne kelljen húgytócsákat/hányásfoltokat/sz..rt kerülgetned

- sok a csöves és még pofátlanok is. Tényleg nem tudsz majd lemenni a sarki boltba sem anélkül, hogy meg ne próbálna valaki lehúzni.

- sokkal drágább minden mint vidéken. Ha nem mész ki a világvégére a nagy bevásárlóközpontokba akkor lehetetlen bármit is olcsón kifogni. Most csak vegyük a legalapvetőbbet, a sört (viccelek :D ), itthon akciósan lehet kifogni középkategóriásat 150-160 forintért, Pest belvárosában meg már a 180-nak is tapsilnék, de mostanában annyiért sem látok normálisat.

- hiába jó a tömegközlekedés, időben brutális távolságok vannak, pláne akkor fog soknak tűnni, ha nem vagy hozzászokva a hosszú utakhoz. A fővárosban ha 40 percre laksz a sulidtól, akkor ez kb egy jó középtávnak számít, gimiben ha 40 perc lett volna az utam suliig, akkor falnak mentem volna. Nem ritka az, hogy valakinek 1,5 órát kell utaznia, pedig el sem hagyta a várost és nem is a másik felére ment.

2015. febr. 15. 11:40
 9/9 anonim ***** válasza:
Ja meg még pozitívum, hogy itt sokkal könnyebb diákmelót találni mint máshol.
2015. febr. 15. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!