Hogyan játsszak el egy olyan szerepet amitől a személyiségem a lehető legtávolabb áll?
Sziasztok!
Bizonyos okok miatt,az osztályommal egy kis darabot adunk elő. A szerep amit kaptam,egy ilyen őzikeszemű,szelíd,szomorú,érzékeny,halkan szerelmes vallomásokat rebegő törékeny kisleányka. Én,pedig egy fiús testalkatú,kritikus,érzelmeit nem kifejező,céltudatos,kemény,erős,szűkszavú lány vagyok. Nem akarom a tanáromat azzal zaklatni hogy írja át a szerepem vagy ilyesmik. Ráadásul a darabbeli "szerelmemet" egy olyan fiú játssza akit eléggé nem kedvelek.
Mit csináljak hogy el tudjam játszani a szerepemet? Jópár éven keresztül a pókerarcot gyakoroltam,most pedig hirtelen érzelmessé kellene válnom:S
15/L
Az aranyembert most adják majd a napokban! És tényleg jó ötlet.
A színészetben az a csodálatos, hogy olyan emberek bőrébe is bele bújhatsz, aki egyáltalán nem vagy. Nagy kihívás ez, akár amatőr, akár profi színész valaki. De keresni kell a stílust. Egyébként gondolom, hogy lesznek próbák. Olvasd el először az egészet, akkor már kialakul egy kép arról, hogy hogyan kellene viselkednie annak a szereplőnek, akit játszol, mi a szerepe a történetben. Ha ez megvan, akkor a saját meglátásod szerint éld bele magad a szerepbe. Ha a tanár, aki írta nem adott instrukciókat, akkor a próbán, ha ő ezt nem úgy képzelte, ahogyan te, úgyis jelezni fogja, hogy mit szeretne látni. (Kvázi ő a rendező)
Ne félj egy olyan feladattól, ami kívül esik rajtad. Ilyenkor egy szerepbe bújva egyébként is önmagán kívül van az ember. Ne arra gondolj, hogy én xy vagyok, hanem arra, hogy én z (a szereped szerinti személy) vagy.
Sok sikert és én hiszem, hogy menni fog. Ha átadod magad a játéknak, s nem aggódsz rajta annyira, talán még élvezni is fogod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!