Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan játsszak el egy olyan...

Hogyan játsszak el egy olyan szerepet amitől a személyiségem a lehető legtávolabb áll?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Bizonyos okok miatt,az osztályommal egy kis darabot adunk elő. A szerep amit kaptam,egy ilyen őzikeszemű,szelíd,szomorú,érzékeny,halkan szerelmes vallomásokat rebegő törékeny kisleányka. Én,pedig egy fiús testalkatú,kritikus,érzelmeit nem kifejező,céltudatos,kemény,erős,szűkszavú lány vagyok. Nem akarom a tanáromat azzal zaklatni hogy írja át a szerepem vagy ilyesmik. Ráadásul a darabbeli "szerelmemet" egy olyan fiú játssza akit eléggé nem kedvelek.

Mit csináljak hogy el tudjam játszani a szerepemet? Jópár éven keresztül a pókerarcot gyakoroltam,most pedig hirtelen érzelmessé kellene válnom:S

15/L

2010. febr. 10. 20:49
 1/8 anonim ***** válasza:
A szerepek játszásakor ne magad add, hanem a szerepet. Gyakorolj, csinálj karakterlest (elmész és figyeled az embereket, nézed a neked megfelelőket, hogy mozognak, beszélnek, öltözködnek), néha csak 1-1 percre nap közben belelépsz a szerepbe. De sok módszer van még.
2010. febr. 10. 21:00
 2/8 anonim ***** válasza:
Muszáj neked játszanod? Szerintem nem jó, ha nem tudod beleélni magad, nem biztos, hogy jól fog sikerülni a darab. De ha van időd és kedved gyakorolni, akkor tényleg tarts terepszemlét, az segít.
2010. febr. 10. 21:05
 3/8 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy ez a karakter annyira csöpögős,hogy nincs kiről koppintani a stílust:D Sajnos már minden szerep ki van osztva és kevés a lány,nem hiszem hogy meg lehet változtatni. Azért köszi a válaszokat,ha van még valami ötlet akkor írjatok!!
2010. febr. 10. 21:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Dehogynem! Ki kell menni plázákba, könyvtárba, stb, ahol szerinted lehet ilyen, vagy kiülsz suli folyosóra.
2010. febr. 10. 21:29
 5/8 anonim ***** válasza:
Nézz meg esetleg valami régebbi romantikus filmet, abban vannak hasonló karakterek. Sajnos konkrétat nem tudok mondani :(
2010. febr. 10. 21:39
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem mondom biztosra, de talán Az aranyembert érdemes lenne megnézned, talán Noémi hasonló. De már nagyon régen láttam, úgyhogy bíráljatok felül, ha nem, mert nem akarok ostobaságot mondani.
2010. febr. 10. 21:42
 7/8 anonim ***** válasza:

Az aranyembert most adják majd a napokban! És tényleg jó ötlet.

A színészetben az a csodálatos, hogy olyan emberek bőrébe is bele bújhatsz, aki egyáltalán nem vagy. Nagy kihívás ez, akár amatőr, akár profi színész valaki. De keresni kell a stílust. Egyébként gondolom, hogy lesznek próbák. Olvasd el először az egészet, akkor már kialakul egy kép arról, hogy hogyan kellene viselkednie annak a szereplőnek, akit játszol, mi a szerepe a történetben. Ha ez megvan, akkor a saját meglátásod szerint éld bele magad a szerepbe. Ha a tanár, aki írta nem adott instrukciókat, akkor a próbán, ha ő ezt nem úgy képzelte, ahogyan te, úgyis jelezni fogja, hogy mit szeretne látni. (Kvázi ő a rendező)

Ne félj egy olyan feladattól, ami kívül esik rajtad. Ilyenkor egy szerepbe bújva egyébként is önmagán kívül van az ember. Ne arra gondolj, hogy én xy vagyok, hanem arra, hogy én z (a szereped szerinti személy) vagy.

Sok sikert és én hiszem, hogy menni fog. Ha átadod magad a játéknak, s nem aggódsz rajta annyira, talán még élvezni is fogod.

2010. febr. 11. 13:12
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenki válaszát! A régi film nézés jó ötlet,amúgy is szeretem őket:))
2010. febr. 11. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!