Szineszetire szeretnek tovabbmennii. Ajanljatok nehany verset (? )
Figyelt kérdés
A kotelezo 5 versen kivul,meg szuksegem lenne 5 re,de nem tudom,hogy mit valasszak.Legyszi,segitsetek2010. febr. 8. 21:30
1/1 anonim válasza:
Én belezúgtam Ady-tól az Élet Vőlegényei-be. József Attila Óda c. verse a csúcs nálam amúgy. Én szívesen mondanám nagy átéléssel a János vitézből a Jancsi búcsúja Iluskátólt is, Vagy más ilyen epikusat, pl: A helység Kalapácsát oltári jól lehetne előadni, domborítani a szinészi tehetséget. És Faludi Györgynek az "Óda a Magyar Nyelvhez - nagyra tartom. Persze kellene valami külföldi is. Elizabeth Barett Browingtól, vagy... Goethe, vagy valmi modern...Még Adytól az is jó, amikor a párizsi "keleti pályaudvaron" "Holnapra én már messze futok, s bomlottan sírok valahol..."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!