A regények kelendőbbek?
Szerintem egyrészt a novellák nehezebben hozzáférhetők. Vannak persze folyóiratok meg novelláskötetek, de regényekből nagyobb a választék, az átlag ember azokat találja meg könnyebben.
Másrészt talán az olvasó szeretne hosszabban "kikapcsolni" olvasás közben, a hosszabb összefüggő történetek jobban lekötik az embert, mint a sok rövid írás.
Köszönöm a választ! A te hozzászólásod juttatta eszembe a megfelelő kérdés: regényeket szívessebben olvastok?
Mert pl. én nem. Nekem kifejezetten unalmas, nincs türelmem végigolvasni. Olyan lassúnak hat számomra. Én a rövid történeteket szeretem, amik cselekménydúsak.
Egyébként én is szeretem a novellákat, főleg a sci-fi novellákat imádtam régebben. Volt egy csomó Galaktika magazinom, azokat bújtam.
Talán az a gond, hogy a novellák inkább elgondolkodtatóak, a regényeket pedig sokan időtöltésnek, kikapcsolódásnak választják. Szeretnek elmerülni egy történetben, minél hosszabban beleképzelni magukat, a valóság helyett. Egyfajta menekülés, szó szerint "kikapcsolódás". De csak tippelek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!