Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A regények kelendőbbek?

A regények kelendőbbek?

Figyelt kérdés
Lassan 10 éve írogatok történeteket mindenféle stílusban hobbiból. Egy-egy ilyen írásomat megjelentették már újságban is, úgyhogy tehetségem meg van hozzá, reméllem. Regényt még nem írtam, nem is tervezem, mert biztos vagyok benne, hogy nem tudnék. Én arra lennék kíváncsi, hogy mi az, amit az emberek szívesen olvasnak. Mert itt, ezen az oldalon csak azt látom, hogy mindenki regényt ír. Miért?Mert olyat olvasnak szívesen az olvasók?
2015. jan. 20. 14:16
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem egyrészt a novellák nehezebben hozzáférhetők. Vannak persze folyóiratok meg novelláskötetek, de regényekből nagyobb a választék, az átlag ember azokat találja meg könnyebben.

Másrészt talán az olvasó szeretne hosszabban "kikapcsolni" olvasás közben, a hosszabb összefüggő történetek jobban lekötik az embert, mint a sok rövid írás.

2015. jan. 20. 16:08
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! A te hozzászólásod juttatta eszembe a megfelelő kérdés: regényeket szívessebben olvastok?

Mert pl. én nem. Nekem kifejezetten unalmas, nincs türelmem végigolvasni. Olyan lassúnak hat számomra. Én a rövid történeteket szeretem, amik cselekménydúsak.

2015. jan. 20. 16:36
 3/5 anonim ***** válasza:

Egyébként én is szeretem a novellákat, főleg a sci-fi novellákat imádtam régebben. Volt egy csomó Galaktika magazinom, azokat bújtam.

Talán az a gond, hogy a novellák inkább elgondolkodtatóak, a regényeket pedig sokan időtöltésnek, kikapcsolódásnak választják. Szeretnek elmerülni egy történetben, minél hosszabban beleképzelni magukat, a valóság helyett. Egyfajta menekülés, szó szerint "kikapcsolódás". De csak tippelek. :)

2015. jan. 20. 16:41
 4/5 A kérdező kommentje:
Van valami a mondandódban. Az emberek szeretnek elvonulni a valóság elől és az olvasás erre egy remek példa.
2015. jan. 20. 16:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Próbálj írni egy olyan novellagyűjteményt, ami egy alapsztori köré épül. Mint pl. Asimov "Én, a robot" írása.
2015. jan. 20. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!