Miért siránkozik sok ember, hogy nincs pénze, de a cigit, alkoholt megveszi akkoris?
Legnehezebb helyzetben tud legkevésbé reálisan gondolkozni az ember. Annyira függőjévé vált, hogy inkább arra költ, mint a rezsire, mert csak a cigaretta/szesz nyugatja meg. Nehéz ügy.
Például a tőlünk délre levő balkáni országokban sokkal többet fogyasztanak cigarettát, mint nyugatabbra. Mikor Zenicában jártam, reklámozták a 1,5 márkás cigit (225 forint). A délszláv háború óta náluk ilyen a helyzet. A probléma, hogy mi is kezdünk lecsúszni.
Másik oldalról, akkor miért is élsz? Egész életedben robotolsz, semmi szórakozás. Ha vakinek az a hobbija, hogy pénzt gyűjt akkor jó, de amúgy... Egy cigi meg pár száz forint, elég baj, ha valakinek már erre a "luxusra" sem telik (féreértés ne essék, nem a dohányzásra buzdítok). Persze valaki cigit vesz kenyér helyett az más kérdés, az majdohogynam orvosi eset.
Szóval attól, hogy valakienk telik cigire, még nem biztos, hogy van pénze. Kicsit nem ugyanaz a kategória, mint amikor valaki zsebből vesz egy házat. Na annak nincs oka sírásra...
"Egy cigi meg pár száz forint, elég baj, ha valakinek már erre a "luxusra" sem telik"
Hát már ne haragudj, de ha kenyérre nem telik, meg a gyereknek új cipőre, akkor nehogymár cigarettára teljen! Rangsorolni kellene! A normális embernek nem a cigaretta a szórakozás, meg a kikapcsolódás, hanem a gyereke öröme!
Erre azt tudom mondani hogy azért nem teszik le a cigit mert nem is akarják igazán!
Én 7 évig dohányoztam, és egyik napról a másikra letettem, mindenféle tapasz meg szirsz-ar nélkül. Akaraterő kérdése. Csak az első 1-2 hét fura cigi nélkül. Utána már a cigiszag a fura. És milyen érdekes, mióta nem cigizem mindig van pénzem haverokkal 1 sörre, vagy a boltban kajára.
Az egyik "nagyonokos" válaszolónak aki az élet értelméről meg a munkáról hablatyolt össze valami alig érthetőt innen üzenem, hogy elég baj neked öreg, ha a cigi jelenti a szórakozást, a luxust meg az életed értelmét! Másik, meg ha a te életednek nem találod a célját mert csak ennyi hogy "munka+cigi" akkor ülj le és gondolkozz kicsit el az életeden, mert valamit nagyon elcsesztél.
Persze, hogy luxus! Nem véletlenül van rá luxusadó kivetve! Persze az átlag tömeghülye miért is foglalkozna ilyennel.
Milyen érdekes, a honfoglaló magyarok is megvoltak cigi nélkül? Meg.
Akkor mi visz rá néhány embert a bagózásra, a saját hülye elcseszett idióta természetén kívül?
Semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!